NBA

Edwards i Beal ubacili 40+ u pobjedi nad najboljim momčadima Zapada, skroman učinak hrvatskih košarkaša

Luka Medak

Bradley Beal i Russell Westbrook/Foto: REUTERS

Bradley Beal i Russell Westbrook/Foto: REUTERS

Washington Wizardsi prekinuli su svoj negativan niz od četiri poraza i pobijedili Utah Jazz nakon čak devet uzastopnih poraza protiv najbolje momčadi Zapada, a najgora momčad te konferencije iznenadila je Phoenix Sunse.



RIJEKA Iza nas je NBA večer puna iznenađenja. Washington Wizardsi prekinuli su svoj negativan niz od četiri poraza i pobijedili Utah Jazz nakon čak devet uzastopnih poraza protiv najbolje momčadi Zapada, a najgora momčad te konferencije iznenadila je Phoenix Sunse.


U Washingtonu se odvijao pravi “rat bekova”. Iako je Donovan Mitchell izjednačio svoj ovosezonski rekord s 42 poena, a Joe Ingles postavio rekord karijere s 34, to nije bilo dovoljno protiv još više raspoloženog dua s druge strane. Bradley Beal je ubacio čak 43 poena Wizardsa, a Rusell Westbrook je s 35 poena, 15 skokova i 13 asistencija ostvario 13. “triple-double” ove sezone.


Jako lošu večer imao je Bojan Bogdanović, koji je bio jedini iz početne petorke Jazza s jednoznamenkastim brojem poena. U pola sata igre ubacio je samo šest poena uz pet skokova, a šut mu je bio katastrofalnih 2-12, od čega 0-6 za tri poena.




U Phoenixu je pak iznenađujući poraz došao od fenjeraša Minnesota Timberwolvesa. Nezaustavljivi su bili Karl-Anthony Towns i “rookie” Anthony Edwards, koji su zajedno zabili gotovo dvije trećine koševa Wolvesa. Towns je završio s 41 poenom, 10 skokova i osam asistencija, a 19-godišnji Edwards je upisao svoj rekord karijere od 42 koša, čemu je dodao i sedam skokova te tri asistencije.


Ovo je tek peti poraz Sunsa u zadnje 23 utakmice, a najbolji strijelac im je bio Devin Booker s 35 poena, dok nitko drugi nije prelazio 17. Svojim nastupom se nije proslavio ni Dario Šarić, koji je u 21 minuti na parketu ubilježio osam poena, osam skokova, jednu asistenciju te čak tri izgubljene lopte.


Ovaj poraz su iskoristili LA Lakersi i nakon pobjede nad Hornetsima ponovno skočili na drugo mjesto Zapada.


Rezultati:


Washington – Utah 131:122
Atlanta – Oklahoma City 116:93
New York – Orlando 94:93
Phoenix – Minnesota 119:123
Portland – New Orleans 101:93
LA Lakers – Charlotte 116:105