DRUGA HNL

Edin Junuzović, napadač Opatije i strijelac pogotka za pobjedu: “U nastavku smo krenuli na sve ili ništa”

Ivan Volarić

Edin Junuzović/Foto: V. KARUZA

Edin Junuzović/Foto: V. KARUZA

Krenuli smo u drugom poluvremenu s dugim loptama i na kraju nam se to isplatilo – kaže strijelac pobjedničkog pogotka



RIJEKA Nakon triju sušnih kola nogometaši Opatije vratili su se pobjedama. Junak se junački držao na Kantridi, a onda je Sinjanima u samoj završnici presudio iskusni napadač Edin Junuzović, koji je objeručke prihvatio i iskoristio dar gostujućeg vratara. Opatijci su po tko zna koji put ove sezone slomili svoje suparnike u samoj završnici utakmice. Bez neke velike igre, ali zasluženo – snagom volje, mišića i zahvaljujući velikoj želji.


– Imali smo uoči ove utakmice jedan, jedini plan, a to je uzeti tri boda kako god znamo i umijemo. Znali smo da će nas čekati ovakva, teška utakmica. Na kraju smo se izvukli na duge lopte, mišiće… Da je ostalo 0:0, gosti bi zasluženo uzeli bod, no nama se na kraju isplatila požrtvovnost – govorio je Junuzović nakon utakmice, koja se počela lomiti na stranu domaćina u nastavku kada su s opatijske klupe počeli ulaziti brojni iskusniji i za ovaj rang kvalitetni igrači (Bjelanović, Fumić, Klapan, Furijan i Maloku), za koje zbog pravila o trima mlađim igračima, koji moraju početi utakmicu, nema uvijek mjesta u početnoj jedanaestorci. Opatija je živnula u nastavku, dovoljno da se uz dozu sreće slomi otpor vrlo čvrstih i dobro organiziranih Sinjana.


– Na poluvremenu smo imali ozbiljan razgovor, morali smo se dignuti. Šef je rekao da idemo na sve ili ništa. Krenuli smo s dugim loptama, na kraju nam se to isplatilo – nastavlja Junuzović, koji na činjenicu da Opatijci učinkom nisu oduševili na proljeće ne gledao tako kritički.




– Za nas je općenito ovaj plasman veliko iznenađenje. Nitko uoči početka sezone nije očekivao Opatiju ovako visoko. I sam šef rekao je da je bitno osigurati ostanak, a mi ćemo do kraja prvenstva ići maksimalno. Ima još utakmica, sve su momčadi u nekoliko bodova.


Bez obzira na neuvjerljive proljetne partije, vrh ljestvice nije tako daleko. Drugoplasirani Dragovoljac bježi svega četiri boda. Opatijce sada čekaju izravni suparnici za mjesta u vrhu: u subotu Dugopolje pa u srijedu Hrvatski dragovoljac na Kantridi u zaostaloj utakmici.


– Slažem se, ali mislim da treba biti realan. Moramo prvi izvući pouke iz prijašnjih utakmica, a onda napraviti najviše što se može u preostalim susretima do kraja sezone – rekao je Junuzović.