NESREĆA ZA AFRIČKE REPREZENTATIVCE

Dvojica nogometaša Red Bull Salzburga pozitivna na doping

Hina

Sekou Koita/Foto: REUTERS

Sekou Koita/Foto: REUTERS

Deset su dana proveli s reprezentacijom prije nego su bili pozitivni na antidopinškom testiranju



SALZBURG Dvojica nogometaša austrijskog prvoligaša Red Bull Salzburg, koji su reprezentativci Malija, bili su pozitivni na doping na UEFA-inom testiranju provedenom tri dana prije utakmice protiv minhenskog Bayerna u Ligi prvaka, objavio je u utorak na svojim stranicama austrijski klub.


Mohamed Camara i Sekou Koita deset su dana proveli s reprezentacijom zbog dvije utakmice protiv Namibije prije nego su bili pozitivni na antidopinškom testiranju 22. studenog 2020., nekoliko dana nakon što su se vratili u Salzburg”, navodi Red Bull Salzbourg u priopćenju.


Veznjak Mohamed Camara i napadač Sekou Koita, članovi prve momčadi, izjavili su da im je medicinsko osoblje malijske reprezentacije dalo lijek protiv visinske bolesti kako bi mogli igrati kvalifikacijsku utakmicu za Afrički kup nacija, pojasnio je austrijski klub.




Naime, njih su dvojica uzela lijek prije pobjede Malija od 2:1 17. studenoga nad Namibijom, čime je Mali osigurao nastup na Afričkom kupu nacija. Utakmica se igrala u glavnom gradu Namibije Windhoeku na oko 1.700 m nadmorske visine.


Iako je ponosan što su njegovi igrači pozvani u reprezentaciju, predsjednik Red Bull Salzburga Stephan Reiter je rekao kako očekuje da “medicinsko osoblje tih reprezentacija bude u skladu s međunarodnim normama i da ga čine liječnici koji poznaju pravila”.


Glavni tajnik Austrijskog nogometnog saveza Thomas Hollerer je pak dodao da je Savez u kontaktu sa “svim sudionicima ovog slučaja”.


Dvojica nogometaša nastavljaju trenirati s momčadi dok Salzbourg pokušava “dobiti potpuno objašnjenje o događajima u Maliju”.