EURO 2021.

Duje Ćaleta-Car uoči osmine finala sa Španjolskom: “Ovo je utakmica u kojoj svi moramo biti kao jedan”

Hina

Duje Ćaleta-Car/Foto: M. GRACIN

Duje Ćaleta-Car/Foto: M. GRACIN

"Kada se branimo i kada napadamo moramo biti kao jedan. Ako im ostavimo prostora, oni će to znati iskoristiti i na to moramo pripaziti", kazao je Duje.



ZAGREB “Hrvatska je obrana dobra na ovom Europskom prvenstvu, iako su neke stvari mogle biti bolje, no nadam se da ćemo protiv Španjolaca biti pravi”, kazao je u subotu na konferenciji za novinare hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car.


“Sigurno može bolje, uvijek ima prostora za napredak. Bilo je nekih dobrih i nekih loših stvari, ja mislim da smo to mogli bolje odraditi, napravili smo neke greške i primili neke glupe golove. Nadam se da će biti bolje protiv Španolske i da ćemo zadržati tu nulu“, kazao je Ćaleta-Car.


Osim posla u obrani, Ćaleta-Car zbog visine ima i fokus na napadački dio u prekidima.




“Da, trebamo to iskoristiti. Visinu imamo, snagu imamo i nadam se da možemo iskoristiti i taj segement naše igre”, kazao je Ćaleta Car koji je dodao kako se svakodnevno analiziraju Španjolci.


“Oni vole taj posjed lopte, to forsiraju, ali mislim da i mi imamo igrače koji im se mogu nametnuti kroz posjed, tu vidim našu šansu da im uzmemo loptu, da izvršimo presing na njih, što ne vole”, dodao je.


Ocijenio je da je ova španjolska reprezentacija drugačija od nekih prethodnih jer u njoj nema velikih zvijezda.


“Dosta je novih igrača, mlađih igrača, nema jedne velike zvijezde, svi su top klasa, svi su tu negdje. Svi su top igrači, i ekipa im je jaka, moramo se koncentrirati na sve njih a ne na jednoga”, kazao je.


“Ovo je utakmica u kojoj moramo biti kao jedan. Kada se branimo i kada napadamo moramo biti kao jedan. Ako im ostavimo prostora, oni će to znati iskoristiti i na to moramo pripaziti”, kazao je Duje, napominjući kako se svi u reprezentaciji posebno vesele što će utakmicu u Kopenhagenu pratiti veliki broj hrvatskih navijača.


“Konačno su naši navijači s nama, nešto sitno ih je bilo u prve tri utakmice. Radujemo se da će biti s nama, bilo je vrijeme. Vjerujem da će nam pomoći da prijeđeno tu najtežu stepenicu”, nadovezao se, priznavši da bi ovo mogla biti jednom od najvećih utakmica njegove karijere.


“Da, sigurno je to jedna od najvažnijih utakmica u mojoj karijeri i u karijeri dijela mojih suigrača. Osmina finala europskog prvenstva, nismo bili u prilici da igramo takve utakmice, uz Englesku ovo je jedna od najvažnijih”, rekao je za kraj.