LIGA PRVAKA

Drugo kolo Lige prvaka donosi šlager večeri na Parku prinčeva: najbolji trener protiv najboljeg igrača na svijetu

Davor Petrović

Pep Guardiola/Foto REUTERS

Pep Guardiola/Foto REUTERS

U goste dolazi suparnik kojeg predvodi najbolji trener na svijetu. Manchester City i Guardiola žele osvojiti Ligu prvaka, ali to je i naš san - kaže Maurizio Pochettino, trener PSG-a



ZAGREB Nema apsolutno nikakve sumnje da šlager večerašnjih utakmica drugog kola Lige prvaka predstavlja repriza polufinala iz prošle sezone, odnosno dvoboj Paris Saint-Germaina i Manchester Cityja na Parku prinčeva. Građani su prije okruglih pet mjeseci na istom mjestu uknjižili pobjedu (2:1), kojom su utabali put prema finalu s Chelseajem, no tada je raspored snaga bio drukčiji.


– Ono što se dogodilo prošle sezone sada je daleka prošlost. PSG je tada imao fantastičnu momčad koja nam je zadala puno problema, a sada je jači za Lea Messija i još nekoliko vrhunskih igrača. Tamo postoji velika količina nogometnog talenta. Uostalom, to je momčad čiju obranu i vezni red čine Marquinhos, Hakimi, Paredes, Verratti… Mislim da je suvišno govoriti o igračima koje imaju u napadu. Svi znaju da je PSG fantastična momčad – poručuje Pep Guardiola, koji na raspolaganju ima sve svoje igrače.


Za razliku od njega, Mauricio Pochettino zbog ozljeda ne može računati na Sergija Ramosa, Juana Bernata, Layvina Kurzawu i Ismaela Gharbija, a Angel Di Maria ima crveni karton.




– Mi smo momčad u stvaranju, i to je činjenica, a sada nam u goste dolazi suparnik kojeg predvodi najbolji trener na svijetu. Manchester City i Guardiola žele osvojiti Ligu prvaka, ali to je i naš san. Oni su sada možda i bolji od nas, ali u nogometu je sve moguće. Znamo što se od nas očekuje i jasno nam je da na to moramo odgovoriti na pravi način – kaže Pochettino.


Kada je riječ o preostalim utakmicama večeri, svakako valja izdvojiti sučeljavanje Milana i Atletica na San Siru. Rossoneri traže put povratka u vrh europskog nogometa i ne skrivaju ambicije.


– U dosadašnjem dijelu sezone bili smo jako dobri, a i dalje želimo biti još bolji. Mlada smo momčad, i to nam može biti prednost jer nedostatak iskustva možemo kompenzirati energijom, željom i entuzijazmom, uz podršku naših navijača. Sada nas očekuje odlična momčad koja je spremna kazniti najmanju grešku s naše strane. Zbog toga brzo i jednostavno. Ova utakmica nije presudna, ali mi želimo osvojiti što više bodova – objašnjava Stefano Pioli.


Za razliku od Milana, Atletico trenutno proživljava krizu rezultata. Naime, momčad Diega Simeonea uknjižila je samo dvije pobjede u zadnjih šest utakmica, a to je definitivno premalo za aktualnog prvaka Španjolske.


– Druge momčadi su nas dobro upoznale i znaju koje su naše jake strane. Zbog toga se moramo razvijati i mijenjati te tražiti nove načine igre. Pri tome želimo zadržati agresivnost koja je od nas napravila kompetitivnu momčad. Sada nas očekuje teška utakmica, a naš cilj je doći u poziciju iz koje možemo nanijeti štetu Milanu – kaže Simeone.


Pažnju hrvatskih ljubitelja nogometa moglo bi privući i gostovanje Šerifa kod Reala. Prvak Moldavije je u prvom kolu iznenađujuće pobijedio Šahtar, potvrdivši da nije slučajno očitao lekciju klubu iz Maksimirske 128 u zadnjem kolu kvalifikacija.


– Jasno je da su u našoj skupini glavni favoriti za prolaz Real i Inter. Mi smo tu četvrti, ali u preostalih pet utakmica želimo napraviti sve kako bismo produžili svoje putovanje među elitom europskog nogometa. Dat ćemo sve od sebe kako bismo svima pokazali da nismo zalutali u Ligu prvaka, odnosno da smo dostojni ovog društva – zaključuje Jurij Vernidub, ukrajinski stručnjak koji se upisao u povijest Sheriffa.