Prvi čin reprize Lisabona

Druga večer četvrtfinala Lige prvaka donosi nam okršaj prošlogodišnjih finalista i bivših osvajača

Davor Petrović

Hansi Flick i igrači Bayerna/Foto Reuters

Hansi Flick i igrači Bayerna/Foto Reuters

Čeka nas nova utakmica, a obje momčadi su doživjele određene promjene. Osim toga, PSG ima i novog trenera. Prema tome, ovo je potpuno nova situacija. Ne zanima nas prošlost, već ono što je pred nama. Želimo proći u polufinale, to je naš jedini cilj i zadatak – objašnjava Hansi Flick.



RIJEKA Večerašnji sudionici prvih utakmica četvrtfinala Lige prvaka su aktualni europski i prošlogodišnji finalist, Bayern i Paris Saint-Germain, te dva kluba koja su u prošlosti osvajala najprestižnije klupsko nogometno natjecanje na svijetu, Chelsea i Porto.


– Ne znam kako razmišljaju u redovima našeg suparnika, ali za nas je prošlogodišnje finale irelevantno za ovaj trenutak. Čeka nas nova utakmica, a obje momčadi su doživjele određene promjene. Osim toga, PSG ima i novog trenera. Prema tome, ovo je potpuno nova situacija. Ne zanima nas prošlost, već ono što je pred nama. Želimo proći u polufinale, to je naš jedini cilj i zadatak – objašnjava Hansi Flick, koji zbog ozljeda na raspolaganju nema Roberta Lewandowskog, Douglasa Costu, Javija Martineza i Corentina Tolissoa, dok je Serge Gnabry bio pozitivan na koronavirus.


Doduše, ni Mauriccio Pochettino nije u puno boljoj poziciji. Njemu, naime, zbog ozljeda nedostaju Mauro Icardi, Layvin Kurzawa, Juan Bernat, Alessandro Florenzi, Marco Verratti i Leandro Paredes.




– Znamo da gostujemo kod europskog i svjetskog prvaka, ali želimo pobijediti. Imamo svoje adute i pokušat ćemo ih iskoristiti, uz dužno poštovanje prema velikom suparniku. Naš cilj je osvajanje Lige prvaka – kaže Pochettino.


Zbog mjera vezanih uz pandemiju koronavirusa u Portugalu i Engleskoj, Porto i Chelsea će obje utakmice četvrtfinala odigrati na istom mjestu, stadionu Sanchez Pizjuan u Sevilli, koji je posebno drag Olivieru Giroudu. Naime, početkom prosinca prošle godine, francuski centarfor je tamo demolirao Sevillu, u petom kolu skupine E, postigavši sva četiri pogotka.


– On će svakako biti u momčadi. Giroud se jako veseli povratku na taj stadion, gdje se osjeća iznimno ugodno. Moram istaknuti da se tako i ja osjećam jer, nakon brojnih ozljeda, konačno imam sve igrače na raspolaganju. Siguran sam da ćemo potpuno spremni dočekati ovu utakmicu – tvrdi Thomas Tuchel.


Za razliku od njega, Sergio Conceicao ne može računati na trojicu igrača. To su kartonirani Mehdi Taremi i Sergio Oliveira te ozlijeđeni Mouhamed Mbaye.


– Na teren ću poslati momčad za koju smatram da je najjača u ovom trenutku. U ovom klubu nitko ne odustaje, DNA ovog kluba je vjerovanje u povoljan ishod do zadnjeg trenutka – zaključuje Conceicao.