Prva HNL

DINAMO – RIJEKA 3:3 KRAJ! Derbi na Maksimiru završio podjelom bodova. Odlični Abass i Drmić, ali loša obrana Rijeke

Portal Novilist.hr

DVIJE GOLČINE - Issah Abass/Foto D. KOVAČEVIĆ

DVIJE GOLČINE - Issah Abass/Foto D. KOVAČEVIĆ



ZAGREB Nogometaše Rijeke danas čeka najteži ispit od početka ove sezone. Momčad Gorana Tomića upisala je na samome startu četiri pobjede, od čega dvije protiv Gzire United, ali danas u goste idu hrvatskom prvaku.


Bijelima je cilj nastaviti pozitivan niz uoči još jednoga susreta u Konferencijskoj ligi. Već u četvrtak idu u goste škotskom Hibernianu u sklopu trećega pretkola novog UEFA-inog natjecanja. Riječanima bi problem danas mogao predstavljati izostanak nekoliko igrača.


Zbog zdravstvenih problema u kadru neće biti Mudražije, Vuka, Murića, Galešića i Krešića. Pozitivno je što pravo nastupa imaju novi igrači – Stanić, Merkulov i Selahi.




Stigli su službeni sastavi. Trener Rijeke napravio je nekoliko promjena u odnosu na zadnje utakmice. Galović je ostao na klupi te će od prve minute na stoperskoj poziciji zaigrati Velkovski, dok je u veznom redu Liber dobio prednost pred Čerinom. Također, Abass je u početnom sastavu, dok je Ampem na klupi. Drmić je i ovoga puta u vrhu napada.


Foto galerija: Treće kolo Prve HNL: Dinamo - Rijeka Foto: Davor Kovačević



90+3. minuta KRAJ! Derbi na Maksimiru završen je podjelom bodova čime Riječani mogu biti itekako zadovoljni. Riječka obrana s impresioniranim Labrovićem danas je previše kiksala te su Bijele spašavali Abass i Drmić s eurogolovima. Modri su tijekom susreta držali loptu u svojim nogama te su na kraju završili susret s devet udaraca u okvir gola, naspram Rijekinih pet.


81. minuta Labrović brani! Oršić je tukao iskosa s lijeve strane, vratar Rijeke ovoga je puta spasio svoju momčad.


80. minuta Albanski veznjak Selahi ušao je u igru umjesto Libera, ovo mu je debi u dresu Rijeke.


77. minuta Labrović je sada na mjestu i brani udarac glavom Petkovića.


75. minuta Rijeka je sada imala sreće. Ampem je srušio Kastratija u kaznenom prostoru te je sudac odmah svirao penal za Dinamo, ali je potom promijenio svoju odluku jer je Kastrati bio u zaleđu!


73. minuta Ovo je bilo blizu… Oršić je tukao s njegove lijeve strane, lopta je otišla malo pored vratnice.


59. minuta GOL! Velika greška Labrovića koji je izletio na jedan ubačaj Modrih i odlučio boksati loptu, ali nije to napravio na pravi način te ju je spustio Oršiću. Bivši igrač Rijeke iskoristio je poklon te je poentirao za izjednačenje.


50. minuta Obrana danas Riječanima definitivno nije na razini, a vratar Labrović je čini se previše impresioniran na Maksimiru.  Sada su Modri skoro izjednačili, ali je srećom Tomečak s crte očistio opasnu situaciju. Prije toga je udarac Jakića obranio Labrović, ali je još jednom nespretno reagirao te odbio loptu ravno na noge Gavranoviću.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45+1. minuta Kraj prvoga dijela, Rijeka je preokrenula rezultat s tri golčine Abassa i Drmića.


43. minuta GOOOL! Rijeka je preokrenula rezultat, i to još jednim eurogolom! Doslovno svaki pokušaj Rijeke završio je pogotkom. Ovoga puta lopta je došla do Drmića koji se na rubu kaznenog prostora okrenuo i poentirao za prvo vodstvo Bijelih.


38. minuta GOOOL! Kakva golčina Abassa, tukao je napadač Rijeke ponovo u desne rašlje, ali je ovoga puta bio na puno većoj udaljenosti.


32. minuta GOL! Brzo se Dinamo vratio, Menalo je spustio jednu dugu loptu, a Majer naletio i iz prve poentirao za 2:1.


26. minuta Labrović je sada bio spreman te je obranio dobar pokušaj Franjića.


23. minuta GOOOL! Evo odgovora Riječana. Abass je primio loptu na rubu šesnaesterca i snažno tukao u desne rašlje. Minutu ranije imao je šansu i Drmić, koji je ostao sam pred vratima Modrih, ali je Ristovski na vrijeme to očistio.


20. minuta Nakon što je prvih 7, 8 minuta prošlo bez velikih prilika na Maksimiru, Modri su sada preuzeli konce igre te dominiraju na terenu. Posjed lopte je od čak 71 posto u ovom trenutku je na strani Modrih.


15. minuta Oršić je imao jedan opasan ubačaj, ali je Smolčić dobro reagirao i izbio loptu u korner.


10. minuta Pavičić je požutio odmah nakon pogotka Modrih.


9. minuta GOL! Modri su poveli nakon kornera. Lopta je putovala po kaznenom prostoru te došla do peterca gdje je Perić bio viši od Labrovića. Vratar Rijeke bio je neodlučan ispred gola, a nisu mu pomogli niti braniči Bijelih.


1.minuta Počela je utakmica u Zagrebu.


DINAMO – RIJEKA 3:3


Stadion Maksimir. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Strijelci: 1:0 Perić (9′), 1:1 Abass (23′), 2:1 Majer (33′), 2:2 Abass (38′), 2:3 Drmić (43′), 3:3 Oršić (59′). Žuti kartoni: Pavičić, Lepinjica (Rijeka), Theophile (Dinamo).


DINAMO (4-2-3-1): Livaković, Ristovski, Theophile, Franjić, Perić, Jakić, Ivanušec, Majer (od 65′ Mišić), Menalo (od 65′ Kastrati), Oršić (od 89′ Čop), Gavranović (od 65′ Petković).


RIJEKA (3-5-2): Labrović, Escoval, Velkovski, H. Smolčić, Tomečak, Liber (od 80′ Selahi), Lepinjica (od 65′ Stanić), Pavičić, Vukčević (od 65′ Ampem), Abass (od 88′ Galović), Drmić (od 80′ Obregon).