SuperSport Hrvatski kup

DINAMO – RIJEKA 1:3 KAKAV KRAJ! Labrović obranio čistu šansu Modrih, Murić se sjurio i pogodio prazan gol!

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL



RIJEKA Nogometaši Rijeke prošle su sezone u Hrvatskom kupu ispali u polufinalu, dok su Modri osvojili trofej pobjedom nad Istrom 1961. A ove sezone dvije je ekipe koje su osvojile najviše trofeja Rabuzinova sunca u zadnjih dvadeset godina ždrijeb spojio već u četvrtfinalu Supersport Hrvatskog kupa.


Derbi na Maksimiru tako će odlučiti tko će nastaviti svoju borbu za novim trofejem. Bijeli bolje stoje kada se pogledaju prošli međusobni susreti u Kupu. Pobjeđivali su Modre četiri puta, dok su Zagrepčani bili bolji dva puta.


Stigli su službeni sastavi. Nakon dugo vremena na vrata Rijeke se vraća Nediljko Labrović, koji je od kolovoza odigrao tek jednu utakmicu, onu u Kupu s Oriolikom. Murić će krenuti s klupe, a umjesto njega priliku će u napadu uz Drmića dobiti Obregon. I u Dinamu promjene ne vratima, susret će početi Zagorac, dok je Livaković na klupi.





90+7. minuta GOOOL! Labrović je obranio čistu šansu Modrih, potom su se Riječani brzo sjurili u kontru, a Murić pogodio prazan gol! Golman Dinama u tom je trenutku bio u kaznenom prostoru Rijeke… Bijeli su u polufinalu Kupa!!!


90+5. minuta Snažan udarac Ristovskog, ali ide to daleko od vratnice.


90+4. minuta Igra se još dvije minute, a Modri napadaju. Sada je riječka obrana izbila jednu loptu iz svojeg šesnaesterca.


82. minuta Murić je sjajno uočio Ampema te su Bijeli brzo krenuli u kontru. Ampem mu je vratio loptu blizu šesnaesterca, ali Dinamo se obranio nakon njegova ubačaja s lijeve strane.


76. minuta Kakve prilike i promašaji Oršića! Prvo je tukao iz peterca, ali je lopta pogodila Smolčića, da bi onda njegov drugi udarac završio na gredi.


73. minuta GOL! Tolić je poentirao i vratio Dinamo u igru. Nakon kornera lopta je došla do Tolića, koji malo ispred Labrovića posprema loptu u mrežu.


73. minuta Dinamo je došao do velike prilike nakon greške Pavičića, korner je za Dinamo nakon što je netko iz Rijekine obrane izbio loptu.


67. minuta Udarac Ademija prošao je tik iznad grede!


57. minuta Prince spasio Bijele! Izbio je loptu koja je išla na prazni gol nakon gužve u šesnaestercu.


56. minuta Što je sada promašio Obregon, napadač Rijeke je primio loptu i krenuo u kontru, predriblao je čuvara i tukao iz sjajne pozicije pored vratnice!


48. minuta Velike prilike Dinama, Ivanušec je napravio cijeli posao i sam tukao u kaznenom prostoru, ali Labrović je još jednom bio spreman. Potom je pucao i Gojak, a lopta je otišla pored vratnice.


46. minuta Krenulo je drugo poluvrijeme. Kao što se očekivalo, Murić je u igri, i to umjesto Drmića, koji se očito ozlijedio.


45+2. minuta Kraj prvoga dijela. Bijeli će očito u drugi dio krenuti s Murićem, koji se već spremao za ulazak i pri kraju prvoga poluvremena. Ivanušec je imao odlične prilike za Modre, ali Rijeka ih je kaznila s dva pogotka u tri minute.


44. minuta Ponovo je Labrović bio siguran na vratima, Gojak je tukao glavom nakon kornera Mišića.


30. minuta GOOOL! Nakon tri minute Bijeli su povećali vodstvo. Vukčević je ubacio s lijeve strane u peterac gdje je natrčao Drmić i zabio za 2:0. Dinamova obrana kiksala je kod oba pogotka.


27. minuta GOOOL! Prince je s desne strane uočio i sjajno ubacio za Obregona, koji se na početku malo spetljao, ali ipak s trojicom igrača Dinama oko sebe uspio poentirati.


24. minuta Briljantna obrana Labrovića! Modri su zaprijetili više puta, prvo je netko iz obrane Rijeke izbio loptu, koja je potom došla do Ivanušeca. Veznjak Dinama je tukao s nekih osam metara, a Labrović sjajnom reakcijom spasio svoju momčad.


10. minuta Dobra reakcija Labrovića nakon udarca Mišića iz velike daljine.


5. minuta Velkovski je bio najviši nakon ubačaja iz slobodnog udarca, glavom je pucao daleko iznad grede.


4. minuta Modri su dobili priliku iz slobodnjaka, Oršić je potegnuo s gotovo tridesetek metara, lopta je otišla malo iznad grede.


1.minuta Počeo je susret u Maksimiru.


DINAMO – RIJEKA 1:3


Stadion Maksimir – Sudac: Mario Zebec (Cestica). Strijelci: 0:1 Obregon (27′), 0:2 Drmić (30′), 1:2 Tolić (73′), 1:3 Murić (90+7′). Žuti kartoni: Galović, Labrović (Rijeka).


DINAMO (4-2-3-1): Zagorac, Moharrami (od 46′ Ristovski), Theophile, Šutalo, Franjić, Mišić, Ivanušec, Gojak (od 61′ Ademi), Petković, Oršić (od 90+2′ Perić), Menalo (od 46′ Andrić).


RIJEKA (3-5-2): Labrović, Galović, Velkovski, Smolčić, Vukčević, Gnezda Čerin, Selahi (od 90+2′ Escoval), Pavičić (od 78′ Lepinjica), Ampem, Obregon (od 64′ Vučkić), Drmić (od 46′ Murić).