Premiership

Derbi u Engleskoj završio bez pobjednika, City dvaput hvatao zaostatak za Liverpoolom

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Aktualni engleski prvaci su izjednačili u 70. minuti, kad je Gabriel Jesus poslužio Phila Fodena, a ovaj snažnim i preciznim udarcem svladao domaćeg vratara Alissona



LIVERPOOL U derbiju 7. kola engleske Premier lige Liverpool i Manchester City su na Anfieldu odigrali bez pobjednika 2-2 (0-0).


Sva četiri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu, a momčad Pepa Guardiole uspjela je dvaput uhvatiti zaostatak za izabranicima Juergena Kloppa. Sadio Mane je u 59. minuti doveo Liverpool u vodstvo, ali je najveći dio posla obavio asistent Mohamed Salah koji je osvojio loptu u svojoj polovici, sjurio se po boku i pravovremeno uposlio strijelca koji je poslao loptu u mrežu pokraj gostujućeg vratara Edersona.


Aktualni engleski prvaci su izjednačili u 70. minuti, kad je Gabriel Jesus poslužio Phila Fodena, a ovaj snažnim i preciznim udarcem svladao domaćeg vratara Alissona.




Liverpool je ponovno došao u vodstvo u 76. minuti, kad je Mo Salah uspio pronaći prostor između trojice gostujućih igrača i preciznim udarcem poslati loptu u desni donji kut.


Samo pet minuta su domaći imali tri boda u rukama. Obrana Liverpoola u 81. minuti nije uspjela rasčistiti situaciju pred svojim golom, na odbijenu loptu natrčao je De Bruyne i pucao s ruba kaznenog prostora. Lopta je na putu prema golu dirala i Joela Matipa te završila u mreži.


Mogao je Liverpool i treći put do vodstva u 87. minuti, kad je Fabinho s tri metra poslao loptu prema nebranjenoj mreži, ali se odnekud stvorio Rodri i spriječio siguran pogodak.


Liverpool je s 15 bodova na drugom mjestu, s bodom manje od vodećeg Chelseaja, dok je Manchester City na trećoj poziciji i predvodi skupinu od četiri kluba sa 14 bodova u kojoj su još Manchester United, Everton i Brighton.


U dvoboju na londonskom Olimpijskom stadionu West Ham je doživio drugi domaći poraz u ovoj sezoni Premier lige, a svladao ga je povratnik u elitno društvo Brentford s 2-1.


Mbeumo je goste doveo u vodstvo u 20. minuti. Bowen je izjednačio u 80. minuti, da bi pobjedu “Pčelama” donio Wissa u četvrtoj minuti sučevog dodatka na kraju utakmice.


Leicester je na gostovanju kod Crystal Palacea propustio dva pogotka prednosti i osvojio samo bod. Golovima Iheanacha (31) i Vardyja (37) “Lisice” su vodile 2-0 na poluvremenu. U drugom dijelu su Olise (61) i Schlupp (72) donijeli bod Palaceu.


Tottenham je na svom stadionu svladao Aston Villu s 2-1. Hojbjerg (27) i Lucas (71) bili su strijelci za Spurse, a Watkins (67) za Aston Villu.