Serie A

Derbi između Intera i Juventusa završio bez pobjednika, Dybala u završnici iz penala donio bod Staroj dami

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Inter je bio blizu slavlja jer je golom Edina Džeke vodio sve do 89. minute. Tada je Paulo Dybala realizirao jedanaesterac i postavio konačnih 1-1.



MILANO Dvoboj 9. kola Serie A između Intera i Juventusa, popularni Derby d’Italia, završio je bez pobjednika (1-1).


Inter je bio blizu slavlja jer je golom Edina Džeke vodio sve do 89. minute. Tada je Paulo Dybala realizirao jedanaesterac i postavio konačnih 1-1.


U velikom dijelu utakmice prave su šanse bile rijetkost. U prvih 20-ak minuta Juventus je imao dva dobra pokušaja (Morata i Cuadrado), dok je Inter češće kružio oko gostujućeg šesnaesterca, ali s malo pravih udaraca. No, onaj u 17. minuti je donio vodstvo Interu. Sjajno je opalio Çalhanoglu, pogodio gredu, a na odbijenu je loptu najbolje i najbrže reagirao Džeko pogodivši za 1-0.




U istom tonu je nastavljena utakmica u drugom poluvremenu. Iako je Juventus bio u zaostatku vrlo teško je kreirao nešto konkretno prema naprijed, dok je opasniji bio Inter. Jednu od boljih prilika propustio je Ivan Perišić koji je u 63. minuti, s desetak metara iskosa, pucao visoko preko vrata.


U završnici je Juventus pojačao pritisak. Zaprijetio je Dybala iz slobodnog udarca, još je nekoliko lopti fijukalo pored domaćih vrata, a gosti su do izjednačenja stigli u 89. minuti. Prethodno je Dumfries srušio Alex Sandra u šesnaestercu, a Dybala je pogodio s bijele točke za podjelu bodova.


Ivan Perišić i Marcelo Brozović su bili u udarnoj momčadi Intera, s tim da je Brozović odigrao cijelu utakmicu, dok je Perišić zamijenjen u 72. minuti.


Inter je ostao treći s 18 bodova te zaostaje čak sedam bodova za Napolijem i Milanom. Juventus ima 15 bodova, kao i Atalanta i Fiorentina.