NOVA ERA U BROOKLYNU

Debi iz snova: Jamesu Hardenu “triple-double” i pobjeda u prvoj utakmici u dresu Netsa

Luka Medak

James Harden prvi put u dresu Netsa/Foto: REUTERS

James Harden prvi put u dresu Netsa/Foto: REUTERS

"Zbog suigrača sam imao više samopouzdanja i energije, a očekujem da će tako biti i tijekom cijele godine. Jednom kada to dođe na svoje, kada svi počnemo vjerovati jedni drugima na terenu, to će biti strašno", rekao je Harden.



RIJEKA Era Jamesa Hardena u Brooklynu počela je i više nego dobro. Osim što su Netsi pobijedili Orlando Magic, njihovo najnovije All-star pojačanje već je opravdalo očekivanja. Harden je ostvario “triple-double” učinak s 32 poena, 12 skokova i čak 14 asistencija, što je najveći takav učinak u debiju jednog igrača za novu momčad.


Iako su sva svjetla bila uprta u Hardena, njegov suigrač Kevin Durant ubacio je 42 koša i pokazao da njih dvojica mogu ne samo koegzistirati, nego i činiti jedan drugoga boljim.


“Vrlo sam nesebičan. Spreman sam učiniti što je god potrebno kako bismo pobijedili. KD je očito elitan košarkaš, njemu je lako zabijati koševe i ja to znam, ali želim mu taj posao učiniti još lakšim. Isto je tako i s ostalim suigračima, našim šuterima i centrima, njima također želim pomoći da budu bolji. Bilo je vrlo lako igrati”, rekao je Harden.




“Imamo vrlo talentirane igrače u svlačionici. Svestrane šutere, razigravače, defanzivce, svega po malo. To je ono što ti treba kada dođe doigravanje. Očito, nismo još uvijek stigli razviti kemiju kakvu bismo željeli, ali bio je dobar osjećaj igrati. Zbog suigrača sam imao više samopouzdanja i energije, a očekujem da će tako biti i tijekom cijele godine. Jednom kada to dođe na svoje, kada svi počnemo vjerovati jedni drugima na terenu, to će biti strašno”, nadodao je “Brada” nakon utakmice.


All-star dvojcu iz Netsa za sada još uvijek nedostaje treći – Kyrie Irving ponovno je propustio utakmicu iz osobnih razloga, sada već šesti put zaredom, i još uvijek nam ostaje vidjeti kako će to izgledati kada sva trojica budu bila na terenu. No, Harden smatra da to neće biti nikakav problem.


“Uzbuđen sam i jedva čekam da se Ky vrati. On je važan dio onoga što želimo postići. Što se prije vrati, to ćemo prije razviti kemiju i graditi na njoj”, zaključio je Harden.