Premijer liga

Debakl Zelenih na Gripama, Adria Oil Škrljevo zamrznuto na čak “minus 44” u prvoj utakmici četvrtfinala kod Splita

Katarina Blažević

LOŠA PARTIJA - Košarkaši Adria Oil Škrljeva/Foto PIXSELL

LOŠA PARTIJA - Košarkaši Adria Oil Škrljeva/Foto PIXSELL

Splićani su u prvom poluvremenu dobrom obranom zaustavili blijede goste, koji u Splitu nisu pokazali apsolutno ništa. Od olako izgubljenih lopti, njih 12 u prve dvije dionice igre, do slabe obrane i tek 11 skokova naspram Splitovih 25 u prvih 20 minuta, a na kraju i blijedih 36 posto šuta iz igre...



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva deklasirani su na splitskim Gripama, Žuti su zamrznuli Zelene u prvom susretu četvrtfinala doigravanja na čak “minus 44”. Već na poluvremenu utakmica se mogla proglasiti praktički riješenom, “alleyoopom” Runjića domaći su otišli na odmor s prednošću od 33 poena (54:21).


Splićani su u prvom poluvremenu dobrom obranom zaustavili blijede goste, koji u Splitu nisu pokazali apsolutno ništa. Od olako izgubljenih lopti, njih 12 u prve dvije dionice igre, do slabe obrane i tek 11 skokova naspram Splitovih 25 u prvih 20 minuta, a na kraju i blijedih 36 posto šuta iz igre…


Split – AO Škrljevo 98:54

Susret četvrtfinala doigravanja HT Premijer lige: Split – Adria Oil Škrljevo 98:54 (26:12, 28:9, 24:18, 20:15). Mala dvorana Gripe. Gledatelja: 400. Suci: Vulić (Zadar), Terlević (Pula) i Tomić (Zagreb).




SPLIT: Perković 17 (4-4), Runjić 10 (2-2), Vuko 11 (1-2), Čampara 8, Jukić 12 (2-2), Kedžo 1 (1-2), Žganec 5, Ukić 5 (1-1), Bajo, Kovačevič 15, Jones 14 (2-2), Shorter.


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Jelenković 14 (3-5), Vucić 2, Barnjak 15 (0-1), Zovko 10 (1-2), Vrgoč 5, Stojanović, Kostić 4, Krešević 2, Šajin, Ćošić 2.

Od samog otvaranja Zelene nije išlo, trener Rajković je zvao minutu odmora nakon pet minuta igre, a nakon što su gosti njegovim igračima u četiri napada zaredom ukrali loptu. Imali su čak i sreće što dobar dio lopti domaćih u tom trenutku nije ušao kroz obruč, bilo je “plus 8” za Split (13:5).


Neshvatljivo je kako su igrači Škrljeva ostavljali samog Jukića točno na crti slobodnih bacanja, koji je potom svoje šanse i iskorištavao, ili pak najiskusnijeg igrača Splita Ukića. Domaći su malo po malo podizali svoju prednost, ali goste su u potpunosti slomili u drugoj četvrtini, kada su ih limitirali na samo devet poena. Na krilima Jonesa, Kovačeviča i Perkovića brzo su stigli na okruglih plus 30 (51:21), a do kraja poluvremena dodali su još tri poena prednosti.


Kapetan gostujuće momčadi Barnjak na kraju druge četvrtine se uhvatio za gležanj, zbog čega je napustio parket, ali ipak je uspio odigrati drugo poluvrijeme. Iako su on i Jelenković napadački dosad vukli svoju ekipu, ovoga puta nisu se proslavili pa je tako Barnjak svoje prve poene upisao tek početkom treće četvrtine. Ništa se u zadnjih 20 minuta nije promijenilo, gosti su ponovo olako gubili lopte, dok je Split postepeno podizao prednost do najvećih plus 44 na kraju utakmice.