Kvalifikacije za SP

Darko Velkovski zabio pogodak u remiju Sj. Makedonije i Islanda, Bale hat-trickom donio pobjedu Walesu

Portal Novilist.hr, Hina

Darko Velkovski u dresu Sj. Makedonije/Foto REUTERS

Darko Velkovski u dresu Sj. Makedonije/Foto REUTERS

Sjeverna Makedonija je vodila 2-0. Nakon pogotka Velkovskog, na 2-0 povisio je Alioski (54). No, Islanđani su se uspjeli vratiti, prvo je zabio Bjarnason (78), a potom i Gudjohnsen u 84. minuti za konačnih 2-2



RIJEKA Reprezentacija Sjeverne Makedonije remizirala je s Islandom, a u strijelce se upisao igrač Rijeke Darko Velkovski, koji je u 11. minuti pogodio za vodstvo 1:0 glavom nakon ubačaja iz kornera. To je makedonskom braniču nakon 31 nastupa bio gol prvijenac u seniorskoj nacionalnoj vrsti.


Sjeverna Makedonija je vodila 2-0. Nakon pogotka Velkovskog, na 2-0 povisio je Alioski (54). No, Islanđani su se uspjeli vratiti, prvo je zabio Bjarnason (78), a potom i Gudjohnsen u 84. minuti za konačnih 2-2. Makedonci su treći sa 8 bodova. Vodeća u toj skupini je Armenija sa 10, a druga je Njemačka sa 9, ali večeras Njemačka dočekuje Armeniju


U skupini C Bugarska, koja je prije tri dana remizirala sa europskim prvacima Talijanima, na domaćem je terenu protiv Litve slavila sa 1-0, a strijelac u posljednjih deset minuta susreta bio je Čočev (82).




Engleska je u skupini I očekivano svladala autsajdera Andoru sa 4-0, te je zadržala maksimalan učinak nakon pet kola. Dva pogotka postigao je Lingard (18, 78), Kane je u 72. minuti bio strijelac iz penala, a Saka u 85 postavlja konačan rezultat.


U drugom susretu ove skupine Albanija je u samoj završnici dobila Mađarsku sa 1-0 pogotkom igrača Southamptona Armanda Broje u 87. minuti. Albanija je izbila na drugo mjesto sa devet bodova, ali Engleska uvjerljivo drži prvu poziciju sa 15.


U skupini E kvalifikacija za SP 2022. Bjelorusija je u nedjelju na neutralnom terenu u Kazanu ugostila Wales, te je izgubila sa 2-3 u utakmici u kojoj su tri gola pala iz penala. Gosti su poveli iz penala u 6. minuti kojeg je zabio Gareth Bale. No, uslijedio je preokret, koji se dogodio u razmaku od dvije minute. Prvo je Vitali Lisakovič u 29. minuti iz penala pogodio za 1-1, a u 31. Pavel Sedko zabija za vodstvo Bjelorusa.


U 69. minuti Wales je izjednačio, i to ponovno iz kaznenog udarca, a opet je strijelac bio Gareth Bale. U sudačkoj nadoknadi (90+3) Bale je svojim trećim pogotkom donio pobjedu Velšanima.