Pobjeda u Varšavi

Damir Krznar: “Radna ekipa je gorjela cijelu utakmicu, dali su zadnji atom snage”

Hina

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Došli smo do onog našeg prvog cilja, realnog cilja, ali sada je i Liga prvaka, isto tako, vrlo realna opcija i dat ćemo sve od sebe da se dokopamo i Lige prvaka, izjavio je po završetku dvoboja u Varšavi trener Dinama Damir Krznar



VARŠAVA Hrvatski prvak Dinamo je pobjedom 1-0 na gostovanju kod varšavske Legije izborio mjesto u završnom kvalifikacijskom krugu za nogometnu Ligu prvaka u kojem će mu suparnik biti Šerif iz Tiraspola.


Ulaskom u doigravanje za grupnu fazu Lige prvaka Dinamo je već osigurao plasman u grupnu fazu Europske lige, ako ne uspije pobijediti u dvije utakmice moldavskog prvaka.


“Došli smo do onog našeg prvog cilja, realnog cilja, ali sada je i Liga prvaka, isto tako, vrlo realna opcija i dat ćemo sve od sebe da se dokopamo i Lige prvaka”, izjavio je po završetku dvoboja u Varšavi trener Dinama Damir Krznar.




Dinamo je do pobjede na gostovanju kod poljskog prvaka stigao zahvaljujući pogotku Bartola Franjića u 20. minuti dvoboja.


“Zaslužena pobjeda. Ne zbog dominacije, već zbog izuzetno radne ekipe koja je gorjela cijelu utakmicu, koja je dala do zadnjeg atoma snage. Priznajem, Legija nas je zadnjih dvadesetak minuta lomila, ali s tri stopera, s dobrom, čvrstom zadnjom linijom odolijevali smo svemu  i konstantno hrabrili momčad da nema šanse da danas primimo gol.”


Dinamo je već u 25. minuti ostao bez Danca Rasmusa Lauritsena, koji je morao s terena zbog ozljede, što je pokvarilo planove Dinamova stratega.


“Puno je toga poremetila rana izmjena zbog ozljede Lauritsena. Poslije toga, praktički neplanirano, izgubiš jednu izmjenu. Puno nam je glavobolja to zadavalo, ali smo na kraju našli konačnu formulu ili, bolje rečeno, svi igrači su učinili da i te odluke budu dobre.”


Dvoboj Legije i Dinama odigran je pred gotovo popunjenim tribinama stadiona Wojska Polskiego.


“Bez obzira što je cijeli stadion bio na strani protivnika, dalo je to poticaj i nama. Naši igrači uživaju u takvom ambijentu i on iz njih izvlači ono najbolje”, zaključio je Krznar.


Dinamo će protiv Šerifa u prvoj utakmici gostovati u Tiraspolu 17. ili 18. kolovoza, a uzvrat će biti na Maksimiru 24. ili 25. kolovoza.