komentari na jadranski derbi

Dambrauskas: “Rijeka je bila bolja, imali smo sreće”, Tomić: “Nemam što zamjeriti igračima”

Portal Novi list

Goran Tomić i Valdas Dambrauskas / Foto: PIXSELL

Goran Tomić i Valdas Dambrauskas / Foto: PIXSELL

"Mislim da smo taktički odigrali dobru utakmicu, imali smo sve u svojim rukama, ali onda su prelomili neki trenuci. Svojim igračima mogu samo čestitati", rekao je Goran Tomić



RIJEKA Nogometaši Hajduka došli su na dramatičan način do pobjede na Rujevici, gdje su slavili s 3:2 u jubilarnom 100. Jadranskom derbiju.


Trener Hajduka Valdas Dambrauskas smatra da je Rijeka bila bolja momčad, ali da je njegova momčad zaslužila pobjedu.


“Prije svega, želio bih reći da je ovo velika stvar za HNL da ima ovakvu utakmicu, atmosferu i momčadi. Ako pričamo o utakmici, ne mislim da smo bili bolji, iako smo pobijedili. Nekada u nogometu treba sreće, jako smo se puno pripremali i radili marljivo za ovu utakmicu, znali smo što trebamo napraviti. Mislim da smo tako zaslužili sreću. Rijeka je za mene top momčad, tablica ne laže. To su pokazali na travnjaku i jako su nam otežali situaciju. Imamo puno toga na čemu još moramo raditi, od tranzicija, presinga… Ne mislim da smo taktički uspjeli u nekim idejama, ali mislim da smo jako dobro reagirali na određene situacije, kada smo primili golove. Imali smo sreće na kraju, ali i to je rezultat pripreme”, rekao je strateg Hajduka.




Trener Riječana Goran Tomić bio je zadovoljan igrom svojih igrača, ali, naravno, ne i rezultatom.


“Čestitam Hajduku na pobjedi. Što reći? Velika utakmica danas u Rijeci, mogu čestitati igračima, ostavili su sve što su imali na terenu. Mislim da smo taktički odigrali dobru utakmicu, u prvom dijelu imali smo totalnu kontrolu lopte. Primili smo gol u najgorem vremenu, ali u drugom smo nešto okrenuli, igrali smo jako dobro, bilo je tu dobrih poteza i pritiska, imali smo sve u svojim rukama, ali onda su prelomili neki trenuci. Svojim igračima mogu samo čestitati. Prvo treba proći ova utakmica jer je sigurno velik udarac za igrače u svlačionici, ali ovo je samo jedna utakmica u nizu”, objasnio je Tomić.