Uoči velikog derbija

Dambrauskas nije htio otkriti sastav za finale: “Imamo plan, igramo za trofej nakon dugo godina”

Hina

Marko Livaja i Valdas Dambrauskas/Foto PIXSELL

Marko Livaja i Valdas Dambrauskas/Foto PIXSELL

U hotelu imamo 22 igrača. Svi žele igrati. Imali smo nekoliko manjih problema s ozljedama proteklih dana, no imamo u glavi startnu postavu - kaže trener Hajduka



SPLIT Nogometaši Hajduka i Rijeke u četvrtak će na Poljudu igrati finale hrvatskog Kupa. Oba kluba će loviti sedmi naslov, Splićani u 12. pokušaju, a Riječani u osmom.


Do sada su Hajduk i Rijeka u finalima Kupa međusobno igrali samo jednom, 2005. kada je slavila Rijeka sa 2-1 i 1-0.


“Uzbuđeni smo pred ovu utakmicu. Privilegirani smo što posljednju utakmicu sezone imamo priliku osvojiti trofej. Vjerujem da će ova utakmica donijeti radost ljudima u Splitu i Dalmaciji. Najvažnije je što ćemo napraviti u četvrtak. Imamo plan, znamo što želimo, ali finala su vrlo čudna. Igrao sam ih nekoliko i znam da ne pobjeđuje taktika. Odlučuju detalji, malo sreće, želje i koncentracije u ključnim trenucima,” kazao je Hajdukov trener Valdas Dambrauskas.




Strateg splitskog kluba nije želio otkriti sastav, ali je istaknuo kako je odlučio tko će igrati.


“U hotelu imamo 22 igrača. Svi žele igrati. Imali smo nekoliko manjih problema s ozljedama proteklih dana, no imamo u glavi startnu postavu.”


Na Poljudu se najviše očekuje od prvog strijelca Marka Livaje.



“Igramo u Splitu za trofej nakon dugo godina. Sigurno neće biti lagano. Bit će skroz drukčije u odnosu na četiri utakmice tijekom sezone. Nadam se da ćemo podići trofej,” rekao je Livaja, a potom dodao:” U prvenstvu se uvijek može kalkulirati, a ovo je jedna utakmica. Da igramo i s lošijom ekipom bilo bi problema. Rijeka je ozbiljna momčad. Bit će teško, ali spremni smo, iskusni smo, to treba pokazati na terenu.


Hajduk je zadnji trofej u Kupu osvojio 2013. dok je Rijeka “Rabuzinovo sunce” podigla 2020.