KVALIFIKACIJE ZA SP

Dalić objavio popis igrača protiv Slovenije, Cipra i Malte: “U novi ciklus krećemo s velikim optimizmom”

Hina

Zlatko Dalić, Foto: REUTERS

Zlatko Dalić, Foto: REUTERS

"Na popisu nema iznenađenja, ovo je momčad koju smo gradili kroz kvalifikacije za EURO i prošlogodišnju Ligu nacija. Iako nas čeka zahtjevna skupina, imam puno vjere u ovu ekipu i s velikim optimizmom krećemo u novi ciklus jer sam duboko uvjeren da imamo kvalitetu za izboriti Svjetsko prvenstvo što je, naravno, naš osnovni cilj u ovim kvalifikacijama", rekao je izbornik.



ZAGREB Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača za početak kvalfiikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Kataru.


Aktualni svjetski doprvaci će put ka Kataru započeti 24. ožujka dvobojem protiv Slovenije u Ljubljani, tri dana potom slijedi domaća utakmica protiv Cipra u Rijeci, dok će prvi kvalifikacijski ciklus završiti dvobojem u gostima protiv Malte 30. ožujka.


Za ta tri dvoboja izbornik Dalić pozvao je 24 igrača, a još je petorici uputio pretpoziv.




“Na popisu nema iznenađenja, ovo je momčad koju smo gradili kroz kvalifikacije za EURO i prošlogodišnju Ligu nacija. Iako nas čeka zahtjevna skupina, imam puno vjere u ovu ekipu i s velikim optimizmom krećemo u novi ciklus jer sam duboko uvjeren da imamo kvalitetu za izboriti Svjetsko prvenstvo što je, naravno, naš osnovni cilj u ovim kvalifikacijama”, rekao je izbornik te nadodao:


“Raduje me što u ovom trenutku nemamo ozbiljnijih problema s ozljedama, a nadam se da će tako ostati i do okupljanja. Želimo dobar start i zbog samih kvalifikacija, ali i kao uvod u EURO, a za to ćemo uz kvalitetu morati pokazati maksimalan pristup, koncentraciju i zajedništvo. Raspored je zgusnut, nećemo imati vremena za ozbiljne treninge, pa će fokus biti na dobroj mentalnoj i taktičkoj pripremi kako bismo bili na najboljoj mogućoj razini s obzirom na te okolnosti. Optimist sam i jako se veselim okupljanju, kao i naši reprezentativci”, izjavio je Dalić.


Osim Slovenije, Cipra i Malte, suparnici Hrvatskoj u skupini H bit će još Slovačka i Rusija, a samo će pobjednik skupine izboriti izravni plasman na SP.


Reprezentacija će se okupiti 22. ožujka u Zagrebu, a dan kasnije kreće u Ljubljanu. Odmah nakon utakmice sa Slovenijom, reprezentacija će otputovati u Opatiju gdje će boraviti do završetka okupljanja.


POPIS IGRAČA


Vratari: Lovre Kalinić (Hajduk), Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Simon Sluga (Luton Town)
Braniči: Domagoj Vida (Besiktas), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Borna Barišić (Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Dario Melnjak (Rizespor), Filip Uremović (Rubin), Josip Juranović (Legia)
Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Genoa), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva)
Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo Zagreb), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna)


Pretpozivi: Mile Škorić (Osijek), Toma Bašić (Bordeaux), Marin Pongračić (Wolfsburg), Ivo Grbić (Atletico Madrid), Kristijan Lovrić (Gorica)