IZBORNIK O ROSTERU

Dalić: “Dugo nismo imali tako širok izbor, imamo igrače koji uvijek mogu unijeti novu energiju”

Hina

Dejan Lovren i Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Dejan Lovren i Zlatko Dalić/Foto REUTERS

"Imamo široki izbor igrača, dugo nismo imali tako dobar roster. Imamo igrače koji u svakom trenutku mogu unijeti novu energiju, od Brekala, Pašalića, Badelja, Ćalete-Cara, Barišića..."



ROVINJ Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić ocijenio je u srijedu da reprezentacija dugo nije imala tako široki izbor igrača, te da mu je teško kada nekoga mora poslati na tribinu.


“Imamo široki izbor igrača, dugo nismo imali tako dobar roster. Imamo igrače koji u svakom trenutku mogu unijeti novu energiju, od Brekala, Pašalića, Badelja, Ćalete-Cara, Barišića… Ali ne mogu ja napraviti da svih 26 igrača budu sretni. Teško mi je trojicu poslati na tribinu, ali ja to moram učiniti. Imao tri lijeva braniča, jedan mi ne treba, imamo četiri stopera a jedan mi ne treba, imamo napadače, ali jedan mi ne treba. Teško mi je bilo poslati Bradarića na tribinu, ali za njega će ovaj EURO biti sjajno iskustvo jer će on biti nositelj hrvatske igre idućih deset godina. Škorić je bio na tribini, koji je fantastičan igrač i osoba koju svi obožavaju. I Oršić je morao na tribinu, a iza njega je sjajna sezona u Dinamu. No, on igra na lijevom boku, a tu su Perišić, Rebić i Brekalo. Lako je pametovati, ali ja moram odlučiti”, izjavio je na video konferenciji izbornik Dalić.


Govoreći o brojnim promjenama igrača nakon SP u Rusiji, izbornik je rekao:




“Nisam čovjek koji voli puno mijenjati i miksati, sve je to bilo silom prilika. Sada u osmini finala zbog žutih kartona neće biti Lovrena. Ja sam pobornik traženja najboljega, a mislim da smo sada našli jednu dobru formulu. Mi smo u Ligi nacija mijenjali, u kvalifikacijama je bilo ozlijeđenih, nisam to ja tražio, uvijek je bila viša sila”.


Osvrnuo se i na igru Juranovića na desnom braniču.


“Vrsaljko je naš standardni desni branič, a on je odigrao dvije utakmice u šest dana i treća bi bila preveliki rizik i opterećenje jer nije u pravom ritmu.  Juranović odlično radi na treninzima. Ima eksplozivnost i energiju, i smatrali smo da on može zaustaviti Robertsona na toj strani na kojoj su Škoti najjači, te da u napadu može napraviti puno, i bili smo u pravu”, rekao je Dalić.


Na upit zašto Vlašić nije igrao na desnom krilu, izbornik Dalić je pojasnio:


“Vlašić u obrani pokriva desnu stranu, ali je u napadu igrao poludesno, s ciljem da ulazi u međuprostor i napravio je kaos u obrani Škotske. Vlašić je imao probleme zadnjih 15 dana s ozljedom i nije bio spreman sto posto, i tek sada je na sto posto”.


“Još jednom moram pohvaliti sve igrače, jer su pokazali da znaju i mogu, te moj stožer koji mi puno pomaže. Ja nikad nisam izgubio vjeru da možemo proći”, istaknuo je Dalić.