Prekid u susjedstvu

Crnogorci prekinuli nogometno prvenstvo zbog zaraženih igrača, naslov prvaka pripao Budućnosti

Hina

Nogometaši Budućnosti/Foto Instagram

Nogometaši Budućnosti/Foto Instagram

Budućnost će kao prvak igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka, dok su drugoplasirana Sutjeska i trećeplasirana Iskra izborile plasman u kvalifikacije Europske lige



PODGORICA Izvršni odbor Nogometnog saveza Crne Gore prekinuo je prvenstvo zbog širenja koronavirusa, a naslov prvaka je pripao nogometašima Budućnosti.


Budućnost će kao prvak igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka, dok su drugoplasirana Sutjeska i trećeplasirana Iskra izborile plasman u kvalifikacije Europske lige.


“Fenjeraš” Grbalj izgubio je status prvoligaša i iduće sezone će igrati u nižem rangu natjecanja.




Otkazane su i utakmice polufinala i finala Kupa Crne Gore, a umjesto pobjednika Kupa, kao još jedan predstavnik Crne Gore u kvalifikacijama za Europsku ligu bit će četvrtoplasirana Zeta.


“Uvažavajući trenutačnu epidemiološku situaciju, odluke Nacionalnog koordinacijskog tijela, evidentirane slučajeve infekcije koronavirusom među nogometašima i izrečene mjere samoizolacije za određeni broj igrača klubova prve i druge lige, Izvršni odbor donio je odluku o prekidu svih takmičenja,” kazao je predsjednik FSCG-a Dejan Savićević.