Čeka se odluka HNS-a

Crikvenički trećeligaš žalit će se Komisiji za licenciranje, Kircima uteg – kadeti

Valentina Prokić

Stadion Crikvenice iz ptičje perspektive

Stadion Crikvenice iz ptičje perspektive

Još uvijek se nadamo da ćemo dobiti licencu. Žalba je spremna, kontrolu očekujemo, a onda ćemo na iglama čekati konačnu odluku - kaže predsjednik Marko Prpić



CRIKVENICA Beskrajna priča o licencama u hrvatskom nogometu raspreda se svake godine. Sada je u jedan takav vrtlog upao nogometni trećeligaš Crikvenica, koji bi, zato jer nema kadetski uzrast u klubu, mogla »izvisiti« po pitanju jedinstvene Treće lige iako je još uvijek u vrlo ozbiljnoj prigodi obraniti naslov prvaka Treće lige – zapad.


Do nedjelje, 22. svibnja, Crikveničani imaju pravo na žalbu, a konačnu odluku će HNS donijeti pet dana kasnije, dakle 27. svibnja. Zanimljivo je da nije samo Crikvenica akter u toj priči, postoje još tri kluba koji imaju isti problem, a koji također mogu osvojiti naslov prvaka.


Još je zanimljivija priča o kuverti teškoj oko kilogram i dvjesto grama, koliko su težili papiri poslani Komisiji za licenciranje, a koja je sadržavala sve ono što su u Crikvenici napravili kako bi dobili licencu. Naime, stadion u Crikvenici je pripremljen čak i za drugoligaške uvjete, potrošeno je 240 tisuća kuna na još dvije nove svlačionice koje su završene i čekaju samo montažu tuševa i klupa, što bi se trebalo dogoditi »svaki dan«.




No, ispalo je da taj dio s infrastrukturom možda i nije toliko važan jer nitko iz Komisije za licenciranje nije došao u kontrolu stadiona, jer »zašto gledati uvjete, ako nemaju kadeta«. No, čak i taj dio bi trebao biti riješen za iduću sezonu. Posjet crikveničke delegacije HNS-u u ponedjeljak rezultirao je pisanjem žalbe, koja će se razmatrati nakon 22. svibnja, ali i posjetom članova Komisije za licenciranje, koja bi se trebala dogoditi u četvrtak.


– Još uvijek se nadamo da ćemo dobiti licencu. Žalba je spremna, kontrolu očekujemo, a onda ćemo na iglama čekati konačnu odluku – rekao je predsjednik Crikvenice Marko Prpić.


Kao i u svakoj hrvatskoj priči, postoje »bliži i dalji«, odnosno »jednaki i jednakiji«, a na kraju će to sve svojom odlukom »izravnati« ili pak »iskriviti« Izvršni odbor HNS-a. Crikveničani osnove za žalbu imaju i to su iskoristili, te je na njima da čekaju »bijeli dim«.


Do kraja prvenstva ostala su dva kola, a pobjedom nad porečkim Jadranom Crikveničani su unijeli neizvjesnost jer Porečani bježe samo jedan bod, dok Grobničan zaostaje jedan bod za Crikvenicom. Bodovno stanje je takvo da nema bolje pozivnice za dvoboje posljednjih dvaju kola, a Crikveničani osim na terenu moraju voditi i bitku van terena te se moraju nadati najboljem ishodu kada je licenca u pitanju.