Povratak otpisanog

Cleveland Cavaliersi dovode svojeg miljenika: Brazilac se vraća u klub u kojemu je proveo punih 12 NBA sezona

Portal Novi list

Anderson Varejao/Foto: Wikimedia

Anderson Varejao/Foto: Wikimedia

"Nema puno sportaša koji mogu utjecati na igru kao što je Andy činio u svojoj karijeri i siguran sam da će naši igrači imati velike koristi od svakodnevne interakcije s njim, rekao je generalni menadžer Cavsa Koby Altman.



CLEVELAND Nakon što je izbivao iz NBA lige četiri godine, Anderson Varejao vraća se u svoj matični klub u kojemu je proveo 12 sezona. Za Cleveland Cavalierse je u utorak potpisao 10-dnevni ugovor i završit će sezonu, a moguće i karijeru, u svojoj dugogodišnjoj momčadi.


Zadnji put kada je 38-godišnji Varejao nastupao u NBA-u bilo je 2017. godine, kada je u dresu Golden State Warriorsa osvojio naslov upravo protiv Cavsa u finalu.


Za momčad iz Clevelanda igrao je od 2004. do 2016. godine, a zatim je bio razmijenjen u Portland, i to samo nekoliko mjeseci prije nego su Cavsi uzeli svoj prvi naslov NBA prvaka nakon 52 godine. Sezonu nakon Brazilac je potpisao za Warriorse, gdje je igrao dvije godine, a prethodne dvije godine proveo je igrajući u rodnom Brazilu.




“Andy utjelovljuje sve za što se zalaže Cleveland, čak i više od toga. Nevjerojatno smo uzbuđeni što će nam svlačionica biti bogatija za njegovo iskustvo i pozitivan duh. Njegova zarazna radna etika i predanost našoj zajednici mu je zagarantirala mjesto u povijesti ovog kluba i cijeloj saveznoj državi Ohio. Nema puno sportaša koji mogu utjecati na igru kao što je Andy činio u svojoj karijeri i siguran sam da će naši igrači imati velike koristi od svakodnevne interakcije s njim, rekao je generalni menadžer Cavsa Koby Altman.