HT PREMIJER LIGA

Cibona poražena u Splitu u prvom susretu polufinala doigravanja, Žutima šesto slavlje protiv Vukova ove sezone

Hina

Roko Ukić/Foto: PIXSELL

Roko Ukić/Foto: PIXSELL

Ključnim se pokazala treća četvrtina koju je Split dobio sa 30:19, a potom u posljednjoj dionici "Žuti" su mirno priveli susret kraju.



SPLIT U prvom susretu polufinala doigravanja za košarkaškog prvaka Hrvatske Split je u dvorani na Gripama pobijedio Cibonu sa 95:80 i u seriji na dvije pobjede poveo sa 1:0.


I šesti put ove sezone su “Žuti” su dobili “Vukove”.


Bez obzira na izostanak ozlijeđenog Prkačina gosti su bolje otvorili susret, u 13. minuti imali su +9 (33:24), a na kraju prve četvrtine +5 (27:22).




Splićani su u drugoj dionici serijom 11:2 izjednačili na 35:35, a do kraja poluvremena i došli do vodstva 47:44. No, ključnim se pokazala treća četvrtina koju je Split dobio sa 30:19, a potom u posljednjoj dionici “Žuti” su mirno priveli susret kraju.


Kod Splita najefikasniji su bili Marko Luković sa 18 koševa, Marin Marić sa 17 koševa i šest skokova, te Ivan Perasović i Toni Perković sa po 13 koševa.


Suparnički sastav predvodili su Darko Planinić i Ivan Novačić sa po 13 koševa, te Mateo Drežnjak sa 12 koševa.


Druga utakmica polufinala igrat će se 21. svibnja u Zagrebu, točno 24 sata nakon utakmice Splita za ostanak u doigravanju ABA lige protiv Sparsa.


Hrvatski košarkaški savez pristao je traženje Splita da se ta utakmica odigra 22. svibnja, ali trebao je i pristanak Cibone, koja je taj datum odbila. Iz redova “Vukova” su poručili kako su Splitu već izašli u susret kod odigravanja prve polufinalne utakmice koja se trebala odigrati u ponedjeljak.


U ponedjeljak je Zadar u dvorani Krešimira Ćosića u drugom polufinalu pobijedio Goricu sa 89:73.


Druga utakmica polufinala između Zadra i Gorice na rasporedu je u četvrtak, 20. svibnja u Gradskoj dvorani u Velikoj Gorici.