PREMIERSHIP

Chelsea se osvetio Leicesteru za poraz u finalu FA kupa, skočio na treće mjesto i praktički osigurao Ligu prvaka

Hina

Jorginho slavi pogodak/Foto: REUTERS

Jorginho slavi pogodak/Foto: REUTERS

Leicester bi u srijedu mogao ostati i bez četvrtog mjesta, ako Liverpool pobijedi na gostovanju kod Burnleyja.



LONDON U derbiju 37. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je na Stamford Bridgeu pobijedio Leicester City sa 2:1 ostvarivši važnu pobjedu u borbi  za plasman u Ligu prvaka.


“Bluesi” su ovom pobjedom preskočili Leicester City probivši se na treće mjesto ljestvice i tako barem malo uzvratili istom suparniku za nedavni poraz u finalu FA kupa.


Leicester bi u srijedu mogao ostati i bez četvrtog mjesta, ako Liverpool pobijedi na gostovanju kod Burnleyja.




Pobjeda domaćina je bila posve zaslužena, a mogla je biti i izraženija. Timu Werneru su čak dva pogotka poništena nakon intervencije sudaca i VAR-a. Chelsea je poveo u 47. minuti golom Antonia Rudigera, a na 2:0 je povisio Jorginho iz kaznenog udarca u 66. minuti.


Leicester je smanjio rezultat nakon pogreške Matea Kovačića u 76. minuti, a strijelac je bio Kelechi Iheanacho. Dobru priliku za izjednačenje u posljednjim minutama imao je i Ayoze Perez, ali je pucao preko gola.


Mateo Kovačić je za Chelsea igrao od 32. minute ušavši u igru umjesto Ngola Kantea koji se ponovo ozlijedio što je zabrinulo sve u klubu uoči finala Lige prvaka.


Prvak Manchester City je poražen na gostovanju kod Brightona sa 2:3 premda je vodio sa 2-0.


Gosti su poveli u 2. minuti golom Ilkaya Gundogana, no već u 10. minuti je City ostao s igračem manje nakon što je isključen Joao Cancelo zbog prekršaja nad Dannyjem Welbeckom. Novi prvak je s igračem manje stigao do drugo gola u 48. minuti, a strijelac je bio Phil Foden.


Međutim, Brighton je u uspio okrenuti rezultat s tri gola u razmaku od 26 minuta. U 50. je Leandro Trossard smanjio na 1:2, Adam Webster je izjednačio u 72. minuti, a samo četiri minute kasnije za veliko slavlje 7.495 gledatelja zabio je Dan Burn.


Manchester United je na Old Traffordu pred 10.000 gledatelja odigrao 1:1 protiv Fulhama. “Crveni vragovi” su poveli fantastičnim lobom Edisona Cavanija s više od 35 metara, a izjednačio je Joe Bryan u 76. minuti.


Bila je to prva utakmica s navijačima u “kazalištu snova” nakon više od 400 dana, a pristalice Manchester Uniteda nastavile su s prosvjedima protiv vlasnika kluba, američke obitelji Glazer.


Navijači sa zelenim i zlatnim šalovima držali su poruke protiv vlasnika kluba, “Go Glazers Out”, “50+1” i “Time For A Change”, bile su samo neke od poruka.


Leeds United je na gostovanju pobijedio Southampton sa 2-0 golovima Patricka Bamforda (73) i Tylera Robertsa (90+5).


U srijedu je preostalih šest susreta 37. kola.


Na ljestvici vodi Manchester City s nedostižna 83 boda, Manchester United je drugi sa 71 bodom, Chelsea ima 67, Leicester City 66, a Liverpool 63 uz utakmicu manje.



Standings provided by SofaScore LiveScore