EURO 2021.

Čeferin obećao da više neće više od dvije zemlje biti domaćini EURO-a: “Ne bi bilo pošteno prema igračima i navijačima”

Hina

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

"To više nećemo podržavati. Mislim da je izazov jednostavno prevelik i nepravedan prema reprezentacijama koje moraju putovati toliko više od drugih", rekao je Čeferin za BBC.LONDON Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA), Slovenac Aleksander Čeferin, rekao je za britansku medijsku kuću BBC da sumnja u još jedno Europsko prvenstvo u nizu različitih zemalja poput ovogodišnjeg.


Čeferin je dodao da to ne bi bilo pošteno ni prema igračima ni prema navijačima.


“To više nećemo podržavati. Mislim da je izazov jednostavno prevelik i nepravedan prema reprezentacijama koje moraju putovati toliko više od drugih”, rekao je Čeferin za BBC.
“Nije pošteno ni prema navijačima koji su jednog dana morali biti u Rimu, a sutradan u Bakuu, u Azerbejdžanu nakon više od četiri sata leta. Ideja je, naravno, bila zanimljiva, ali vrlo izazovna za provedbu. Mislim da to više nećemo činiti“, dodao je slovenski dužnosnik.


Ovogodišnji Euro je ugostio 11 gradova, u početku bi ih trebao imati 12, ali u međuvremenu je pandemija novog koronavirusa natjeralo Uefu da odgodi prvenstvo na godinu dana. Neke odabrane momčadi igrale su cijelu grupnu fazu na domaćim stadionima, poput finalista Engleske i Italije.


Švicarska, Turska i Wales morali su putovati između Rima i Bakua u skupini A, dok je otkazivanje utakmica u Dublinu u Irskoj značilo da su se utakmice skupine E igrale u Španjolskoj i Rusiji.


Ideju za paneuropsko prvenstvo za 60. obljetnicu prvoga EURO-a predstavio je bivši predsjednik UEFA-e, Francuz Michel Platini.


Sljedeći EURO bit će u Njemačkoj 2024. godine.