NBA

Butleru “triple-double” u rodnom gradu, Curry s 10 trica pokazao magiju Orlando Magicu

Luka Medak

Jimmy Butler/Foto: REUTERS

Jimmy Butler/Foto: REUTERS

Igrači Miami Heata ostvarili su četvrtu pobjedu u nizu predvođeni "triple-double" učinkom Jimmyja Butlera, a Steph Curry je u domaćoj pobjedi protiv Orlando Magica ubacio 40 uz čak 10 trica.



RIJEKA Igrači Miami Heata ostvarili su četvrtu pobjedu u nizu protiv Houston Rocketsa, nanijevši im jednako toliko uzastopnih poraza. Rodom iz Houstona, Jimmy Butler se očito osjeća dobro igrati u svojem gradu jer u pobjedi je upisao svoj prvi “triple-double” sezone, a tek deseti u karijeri, s 27 koševa, 10 skokova i 10 asistencija.


Rocketsi ne znaju za pobjedu još od ozljede Christiana Wooda, a još uvijek ne znaju ni kada će se točno vratiti braniti obruč. Međutim nije dobra vijest ni što su im se u ovom susretu ozlijedili Victor Oladipo i P. J. Tucker, tako da bi se ovaj negativan niz mogao produžiti.


U San Franciscu ništa novo – Steph Curry je u domaćoj pobjedi protiv Orlando Magica ubacio 40 poena uz osam skokova i pet asistencija, a zabio je čak 10 trica, jednu manje od rekorda sezone koji je postavio prošli tjedan. Ovo mu je najbolji šuterski niz karijere jer je zabio najmanje četiri trice u zadnjih 16 utakmica i protivnici se mogu samo nadati da će se jednom “ohladiti”.




Kod Orlanda je najbolji bio crnogorski centar Nikola Vučević s 25 koševa, 13 skokova i pet asistencija, no učinak njegovih suigrača po običaju je bio relativno skroman.


Najbolja momčad Istočne konferencija Philadelphia 76ersi poraženi su od Portland Trailblazersa. Zanimljivo, Sixersi su pobijedili šest od posljednjih sedam utakmica prije ovog dvoboja, a jedini poraz došao je prije tjedan dana također od Blazersa.


Pobjedničku momčad je vodio Damian Lillard s 30 koševa i sedam asistencija, dok je kod Phile najbolji bio Joel Embiid s 35 poena i devet skokova, a Ben Simmons je s 23 koša, 11 skokova i devet asistencija bio za dodavanje kratak do “triple-dobulea”.


Rezultati:


Houston – Miami 94:101
Boston – Toronto 120:106
Detroit – Indiana 95:111
Golden State – Orlando 111:105
Portland – Philadelphia 118:114