La Liga

Budimir strijelac u pobjedi Osasune, momčad hrvatskog napadača napokon prekinula negativni niz

Hina

Ante Budimir/Foto Osasuna.es

Ante Budimir/Foto Osasuna.es

Osasuna je ovom pobjedom prekinula niz od čak devet kola bez slavlja. Momčad iz Pamplone je zadnju ligašku pobjedu ostvarila 17. listopada na gostovanju kod Villarreala, a potom je spojila pet poraza i četiri remija



PAMPLONA U susretu 20. kola španjolskog nogometnog prvenstva Osasuna je u Pamploni pobijedila Cadiz sa 2-0, a vodeći pogodak na utakmici postigao je hrvatski napadač Ante Budimir.


Osasuna je ovom pobjedom prekinula niz od čak devet kola bez slavlja. Momčad iz Pamplone je zadnju ligašku pobjedu ostvarila 17. listopada na gostovanju kod Villarreala, a potom je spojila pet poraza i četiri remija.


Crnu seriju je prekinula trijumfom protiv Cadiza koji je već osam kola bez pobjede, a pritim je osvojio samo dva boda.




Domaćin je poveo u 38. minuti. Kike Garcia je ubacio, a Budimir zabio za 1-0. Bio je to njegov drugi gol ove sezone nakon što je zabio i Elcheu (1-1). Osasuna je vodstvom potvrdila u 48. minuti golom Kike Barje.


Budimir je bio blizu novog pogotka u 80. minuti, no Jeremias Ledesma je obranio njegov udarac. Minutu kasnije hrvatski napadač je napustio teren, a do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao.


Osasuna drži 12. mjesto sa 25 bodova, dok je Cadiz na 19. poziciji sa 14 bodova.


U ranije odigranom susretu Sevilla je pobijedila Getafe sa 1-0 smanjivši zaostatak za vodećim Real Madridom na pet bodova zaostatka.


Pogodak odluike zabio je Rafa Mir u 22. minuti utakmice. Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je za Sevillu igrao od 62. minute.


Andalužani su ovom utakmicom nastavili sjajan niz rezultata na svom Ramon Sanchez Pizjuan stadionu u prvenstvu, ostvarivši osmu pobjedu uz dva remija.


Sevilla čvrto drži drugo mjesto sa 44 boda, pet manje od vodećeg Real Madrida, te 10 više od trećeplasiranog Real Betisa koji je u ranijem terminu odigrao 1-1 kod Rayo Vallecana.


Gosti su poveli u sudačkoj nadoknadi golom Sergia Canalesa, a za Rayo je izjednačio Ivan Balliu u 71. minuti.