Talijanski nogomet

Brekalo strijelac jedinog pogotka u dvoboju hrvatskih trenera, Spezia osigurala ostanak u Serie A

Hina

Josip Brekalo/Foto REUTERS

Josip Brekalo/Foto REUTERS

Bio je to sedmi prvenstveni pogodak Brekala u prvenstvu ove sezone. Brekalo je odigrao čitav susret za Torino kod kojega je Marko Pjaca ostao na klupi, dok je Boško Šutalo odigrao drugo poluvrijeme za Veronu



VERONA Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Brekalo bio je strijelac jedinog gola na utakmici 37. kola talijanskog prvenstva kojim je Torino, kojega vodi Ivan Jurić kao gost svladao Veronu, na klupi koje je Igor Tudor, sa 1-0 (1-0).


Brekalo je u 19. minti primio loptu na lijevoj strani napada svoje momčadi, a zatim snažnim udarcem iskosa sa 15-ak metara zakucao loptu pod gredu.


Bio je to sedmi prvenstveni pogodak Brekala u prvenstvu ove sezone. Brekalo je odigrao čitav susret za Torino kod kojega je Marko Pjaca ostao na klupi, dok je Boško Šutalo odigrao drugo poluvrijeme za Veronu.




Uoči posljedjeg kola Verona je deveta sa 52 boda, dva više od 10. Torina.


Spezia, za koju je Martin Erlić odigrao čitav susret, osigurala je i teoretski ostanak u Serie A 3-2 (2-1) gotujućom pobjedom protiv Udinesea. Domaće je u vodstvo doveo Molina (26), no do kraja poluvremena gosti su preokrenuli preko Verdea (35) i Gyasija (45-3), da bi Maggiore (47) na samom početku nastavka poviesio na 3-1. Konačni rezultat postavio je Pablo Marin (90+4).


Spezia je ovom pobjedom stigla do 15. mjesta i 36 bodova te je postala nedostižna za Salernitanu, Cagliari, Genou i Veneziju. Udinese, za koji je Filip Benković ušao u igru u 87. minuti, ostalo je 12. sa 44 boda.