Nogomet u Tokiju

Brazilski nogometaši uvjerljivi protiv Njemačke na OI, Egipat iznenadio Olmovu Španjolsku

Hina

Richarlison/Foto REUTERS

Richarlison/Foto REUTERS

Moglo je biti i gore za Njemačku, ali u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena (45+1) napadač Herthe Matheus Cunha nije iskoristio  penal, njegov udarac obranio je njemački golman



TOKIO U susretu prvog kola olimpijskog turnira nogometaša u Yokohami je Brazil svladao Njemačku sa 4-2, a već nakon pola sata bilo je 3-0. Trostruki strijelac za Brazilce bio je napadač Evertona Richarlison (7, 22, 30).


Moglo je biti i gore za Njemačku, ali u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena (45+1) napadač Herthe Matheus Cunha nije iskoristio  penal, njegov udarac obranio je njemački golman. Četvrti pogodak za Brazil zabio je Paulinho (90+5).


Za Njemačku, koja je od 63. minute imala igrača manje jer je isključen veznjak Wolfsburga Maximilian Arnold, strijelci su bili Nadiem Amiri (57) i Ragnar Ache (84).




U drugom susretu skupine D Obala Bjelokosti je u Yokohami pobijedila Saudijsku Arabiju sa 2-1. Al-Amri (39-ag) i Franck Kessie (66) su zabili za pobjednički sastav, dok je gol za suparnike postigao Al-Dawsari (44).


Na otvaranju skupine C Egipat je u Sapporu priredio iznenađenje odigravši 0-0 protiv Španjolske. Za “furiju” je cijeli susret odigrao bivši Dinamovac Dani Olmo. I u drugom susretu iste skupine dogodilo se iznenađenje, Argentina je u Sapporu izgubila od Australije sa 0-2, ali treba reći da su Argentinci čitavo drugo poluvrijeme imali igrača manje jer je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Francisco Ortega, branič Velez Sarsfielda, dobio drugi žuti karton. Pobjedu Australiji donijeli su Lachlan Wales (14) i Marco Tilio (80).


U susretu prvog kola A skupine Meksiko je u Tokiju pobijedio Francusku sa 4-1, a svih pet golova je palo u drugom poluvremenu. Meksiko je poveo u 47. minuti golom Alexisa Vege, a sedam minuta kasnije Sebastian Cordova je povisio na 2-0.


Francuski kapetan Andre Pierre Gignac smanjio je na 2-1 u 69. minuti, no u samoj završnici utakmice Meksiko je zabio još dva gola, a strijelci su bili Uriel Antuna (80) i Eduardo Aguirre (90).  U drugom susretu iz ove skupine Japan je dobio Južnu Afriku s 1-0 pogotkom Takefuse Kuboa (71).