KVALIFIKACIJE ZA OI

Brazil Ace Petrovića uvjerljiv i protiv Meksika, osigurao splitsko finale za put na Igre

Hina

Aco Petrović/Foto: FIBA

Aco Petrović/Foto: FIBA

Utakmica je odlučena u trećoj četvrtini, na polovici te dionice Brazil je imao 28 koševa viška (72-44), a s tom razlikom su i dobili susret.



SPLIT Košarkaši Brazila plasirali su se u finale kvalifikacijskog turnira za OI kojem je domaćin Split nakon što su u subotnjem polufinalu uvjerljivo svladali Meksiko 102-74 (53-42).


Utakmica je definitivno odlučena u trećoj četvrtini, na polovici te dionice Brazil je imao 28 koševa viška (72-44), a s tom razlikom su i dobili susret. Brazil je predvodio Vitor Benite sa 22 koša, Rafael Luz dodao je 12, a Alex Garcia 11 poena. Kod Meksika najbolji su bili Francisco Cruz sa 18 i Gustavo Ayon sa 16 poena.  Reprezentacija Brazila, koju vodi Aco Petrović, tako je upisala i treću uvjerljivu pobjedu na kvalifikacijskom turniru u Splitu. Prije toga je u skupini svladala Tunis (83-57) i Hrvatsku (94-67).


U drugom subotnjem polufinalu Hrvatsku (16 sati) u Spaladium Areni čeka obračun s Njemačkom, koja je s dvije pobjede osvojila prvo mjesto u skupini A. Pobjednik tog susreta igrat će protiv Brazila u finalu u nedjelju, a na OI u Tokio ide samo pobjednik finalnog susreta u Splitu.




Hrvatska se namučila da bi ušla u polufinale, nakon poraza od 27 koševa razlike protiv Brazila (67-94), teškom mukom svladala je Tunis sa 75-70.