NBA

Boston izjednačio u finalu Istoka, Miami već na poluvremenu uvjerljivo gubio

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Dva dana nakon poraza 107-118, Boston se predstavio u potpuno drugačijem svjetlu. U prvoj utakmici presudila je treća četvrtina koju je Miami dobio 39-14. U drugom susretu gosti nisu imali "crnih rupa".



MIAMI U drugom susretu finala doigravanja Istočne konferencije NBA lige košarkaši Boston Celticsa su na gostovanju pobijedili Miami Heat sa 127-102 i u seriji na četiri pobjede izjednačili na 1-1.


Serija sada seli u Boston gdje će se odigrati iduće dvije utakmice, prva u subotu, a druga dva dana kasnije.


Dva dana nakon poraza 107-118, Boston se predstavio u potpuno drugačijem svjetlu. U prvoj utakmici presudila je treća četvrtina koju je Miami dobio 39-14. U drugom susretu gosti nisu imali “crnih rupa”.




Boston je već nakon prve četvrtine vodio sa 11 koševa razlike (35-24), a na poluvremenu je imao velikih +25 (70-45). U posljednjoj četvrtini gosti su imali i 32 koša prednosti (115-83), a Miami je do kraja tek malo ublažio poraz.


“Nakon poraza u prvom susretu rekao sam im da se probude. I jesu. Bili smo puno bolji,” kazao je trener pobjedničkog sastava Ime Udoka.


“Kolektivni napor je bio potpun večeras,” dodao je Marcus Smart koji je postigao 24 koša uz 12 asistencija i devet skokova. Smart je propustio prvu utakmicu zbog problema sa stopalom, no u drugom susretu je bio sjajan.


“Osjećao sam se loše jer nisam mogao pomoći svojim suigračima i boriti se s njima za pobjedu. Ali morao sam se odmoriti,” dodao je.


Jayson Tatum je bio prvi strijelac Bostona sa 27 koševa, dok je Jaylen Brown dodao 24 koša i osam skokova.


Kod domaćina najefikasniji su bili Jimmy Butler sa 29 koševa, dok su Victor Oladipo i Gabe Vincent dodali po 14 koševa.


“Nametnuli su fizičku igru s obje strane terena. Nismo ih mogli obuzdati u obrani. No, ovo se računa samo kao jedan. To razumiju iskusni igrači u svlačionici i stožeru. Boston je igrao iznimno dobro, morat ćemo brzo pronaći rješenja,” istaknuo je trener Miamija Erik Spoelstra.


U finalu Zapadu Golden State Warriorsi vode 1-0 protiv Dallas Mavericksa, a druga utakmica je na rasporedu u petak.