NBA

Bogdanovićevi Jazzeri srušili i vodeću momčad Istoka, Zubac odigrao najbolju utakmicu sezone

Luka Medak

Ivica Zubac/Foto REUTERS

Ivica Zubac/Foto REUTERS

Utah je sada pobijedili 8. put zaredom, odnosno 19. put u zadnjih 20 utakmica, a Ivica Zubac je s 22 koša bio drugi najbolji strijelac u pobjedi oslabljenih Clippersa.



RIJEKA U sudaru dviju vodećih momčadi svojih konferencija Philadelphia 76ersi poraženi su od Utah Jazza, kojemu je ovo sada već osma uzastopna pobjeda, odnosno 19. u posljednjih 20 utakmica.


Jazzere je predvodio “vrući” Jordan Clarkson s 40 poena što mu je rekord sezone, a zabio je čak osam trica, najviše u karijeri te usput postao prvi igrač Jazza u posljednjih 30 godina koji je zabio toliko koševa ulazeći s klupe. Time je pokvario večer Bena Simmonsa, koji je s druge strane pak ostvario osobni rekord od 42 koša, čemu je pridodao i devet skokova te 12 asistencija.


Bojan Bogdanović je u 33 minute ubacio 11 poena, ali niti jednu tricu iz šest pokušaja, a tome je dodao i pet skokova.




Brooklyn Netsi su u gostima kod Sacramento Kingsa igrali bez Kevina Duranta, koji je promatrao susret s klupe, no druge dvije zvijezde bile su i više nego raspoložene, što je bilo dovoljno da uzmu pobjedu. Kyrie Irving zabio je 40 koševa, što mu je najviše ove sezone, od čega čak devet trica. James Harden je ubilježio “triple-double” s 29 koševa, 13 skokova i 14 asistencija.


Ovo je već osma utakmica ove sezone u kojoj su Netsi zabili preko 130 poena, najviše tijekom jedne sezone u povijesti kluba.


Od hrvatskih igrača još je igrao Ivica Zubac i bio je odličan u pobjedi oslabljenih Los Angeles Clippersa nad Miami Heatom. Hrvatski centar je bio drugi najbolji strijelac momčadi, u 28 minuta igre ubacio je 22 koša te dodao osam skokova, asistenciju i ukradenu loptu.


Zubac je dominirao u reketu protiv nižih igrača Miamija, zabio je najviše koševa ove sezone, i to uz efikasnan šut od 9-11 te 4-4 s linije slobodnih bacanja.


Rezultati:


Indiana – Chicago 112:120 (produžetak)
Washington – Houston 131:119
New York – Atlanta 123:112
Utah – Philadelphia 134:123
Golden State – Cleveland 129:98
LA Clippers – Miami 125:118
Sacramento – Brooklyn 125:136