NBA

Blazersi u ključnoj utakmici pobijedili i preskočili Lakerse, Celticsi porazom od Bullsa pali na sedmo mjesto

Luka Medak

Damian Lillard (Portland Trail Blazers)/Foto REUTERS

Damian Lillard (Portland Trail Blazers)/Foto REUTERS

Lakersima je do kraja sezone ostalo pet utakmica, a ovim porazom su prepustili Portlandu šesto mjesto Zapadne konferencije te za sada kao sedmi moraju u "play-in" turnir, dok Blazersi idu izravno u doigravanje.



RIJEKA Los Angeles Lakersi poraženi su od Portland Trailblazersa u utakmici koja bi mogla biti ključna za rasplet sezone.


Lakersi su ponovno igrali bez LeBrona Jamesa, a ovaj put im nije pomogla niti odlična predstava Anhtonyja Davisa, koji je završio susret s 36 poena i 12 skokova.


Lakersima je do kraja sezone ostalo pet utakmica, a ovim porazom su prepustili Portlandu šesto mjesto Zapadne konferencije te za sada kao sedmi moraju u “play-in” turnir, dok Blazersi idu izravno u doigravanje. Važno je spomenuti i da su ovom pobjedom Blazersi osigurali prednost i u međusobnim dvobojima, tako da u slučaju jednakog omjera na kraju sezone Portland će imati prednost.




Svoju je momčad u pobjedi predvodio Damian Lillard s 38 poena i sedam asistencija, a C. J. McCollum dodao je 21 poen.


U puno boljoj situaciji od Lakersa ne nalaze se niti njihovi povijesni rivali Boston Celticsi. Porazom od Chicago Bullsa i oni su pali na sedmo mjesto, samo na Istoku.


Kemba Walker je bio raspoložen s 33 poena, ali najbolji strijelac Zelenih Jayson Tatum imao je katastrofalnu večer i u 38 minuta igre završio susret sa sam devet poena, uz šut iz igre 3-15.


Bullse su predvodili Zach LaVine i Coby White, svaki s 25 poena, dok je Nikola Vučević upisao “triple-double” učinak s 18 poena, 14 skokova i 10 asistencija.


Celticsima do kraja sezone slijede dvije ključne utakmice protiv Miami Heata, koji se trenutačno nalazi ispred njih na šestom mjestu i ishod tih utakmica mogao bi uvelike ovisiti koja će momčad izravno u doigravanje, a koja u “play-in” turnir, a zatim na megdan jednoj od tri najbolje momčadi Istoka.


Od hrvatskih igrača nastupio je samo Bojan Bogdanović te je ostvario novi rekord karijere s 48 poena u pobjedi Utah Jazza.


Rezultati:


Philadelphia – New Orleans 109:107
Chicago – Boston 121:99
Charlotte – Orlando 122:112
Miami – Minnesota 121:112
Milwaukee – Houston 141:133
Dallas – Cleveland 110:90
Utah – Denver 127:120
Phoenix – New York 128:105
Portland – LA Lakers 106:101
Sacramento – San Antonio 104:113