KUP HRVATSKE

Nenad Bjelica uoči sraza s Rijekom: “Novi trener nam otežava pripremu, ali očekujemo prolaz”

Portal Novi list

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

"Imamo protivnika koji je vrlo kvalitetan, ima novog trenera, individualnu i momčadsku kvalitetu. Očekujemo dobru utakmicu, ali i prolaz u polufinale", rekao je trener Osijeka.



RIJEKA Rijeka u srijedu u Kupu Hrvatske gostuje u Gradskom vrtu, gdje će debi imati i novi trener Goran Tomić. I dok se Riječani spremaju za sada već dobro poznatog protivnika, Nenad Bjelica oprezan je jer ne zna što ga može čekati s obzirom na novo vodstvo Rijeke.


“Što se nas tiče, možete pretpostaviti da dočekujemo Rijeku s puno samopouzdanja nakon onako teško izborene pobjede u Varaždinu. Možemo i mi s nekim stvarima iznenaditi protivnika koji ima novog trenera, ali to nam otežava pripremu za ovaj susret, budući da ne znamo što nam oni spremaju, tako da ni mi njima ne želimo puno toga otkrivati”, rekao je trener Osijeka.


Također vezano za Rijeku, Bjelica je ponovio ono što je i nedavno govorio o njoj kada je najavljivao međusobni dvoboj u borbi za bodove.




“Imamo protivnika koji je vrlo kvalitetan, ima novog trenera, individualnu i momčadsku kvalitetu. Očekujemo dobru utakmicu, ali i prolaz u polufinale. Znamo njihove igrače, znamo i kako su izgledali u prijašnjim sustavima, iako je Tomić u Lokomotivi igrao u nekom drugom rasporedu. Vidjet ćemo što će sada napraviti. Kada budemo saznali njihovih početnih 11, onda ćemo moći pretpostaviti i u kojoj nas formaciji očekuju.”


Na pitanje koliko promjena na riječkoj klupi može utjecati na izvedbu Osječana, Bjelica je odgovorio:


“Ima i pozitivnih i negativnih primjera iz prošlosti.  Novi trener može malo promijeniti sustav i energiju momčadi što će kolega Tomić pokušati napraviti. Ipak, što manje se nastojimo baviti protivnikom nego smo posvećeni sebi.  Najvažnije je da budemo na top razini, onda je prolazak u polufinale izvjestan.”