Simon Sluga

Bivši vratar Rijeke na meti velikana: “Svakom bi godilo zanimanje kluba kao što je Bešiktaš, ali…”

Denis Frančišković

Simon Sluga

Simon Sluga



RIJEKA  Turski mediji raspisali su se posljednjih dana o Simonu Slugi, nekadašnjem vrataru Rijeke koji je Rujevicu zamijenio Luton Townom, svježim članom Championshipa. Naime, Turci nisu zadovoljni izdanjima svog prvog vratara Lorisa Kariusa koji je došao na posudbu iz Liverpoola i sasvim sigurno s njim neće produljiti suradnju. Nijemac je ostao upamćen kao tragičar i kiks-vratar u finalu Lige prvaka Redsa i Kraljeva, a ništa bolje ne brani niti u posljednje vrijeme i Beškitaš ne želi otkupiti njegov ugovor za nešto više od sedam milijuna eura.


U međuvremenu bacili su oko na bivšeg kapetana Rijeke i pričuvnog čuvara mreže najbolje hrvatske vrste. Rijeka je prodala Slugu za 1,7 milijuna eura, a samo ispadanje Lutona u treći razred engleskog nogometa značilo bi da je Porečanin slobodan igrač, što još više odgovara turskom velikanu koji bi u tom slučaju puno jeftinije mogao rješiti problematičnu poziciju.


Luton je trenutno pretposljednja momčad Championshipa s 35 bodova, posljednji je Barnsley s bodom manje, dok u opasnoj zoni Charlton bježi četiri boda.




– Ne znam o tome baš apsolutno ništa. Svakako da bi svakom godilo zanimanje jednog takvoga kluba, ali opet hvatati se za svaku takvu informaciju i novinarski članak nema smisla – kaže Simon. – Mene nije nitko kontaktirao, ne znam koliko u tome uopće ima istine. Nisam se niti raspitivao o tome. Još se ne zna niti što će biti s nogometnom i prijelaznim rokovima. Iskreno, niti se ne zamaram tim stvarima. To je sada u drugom planu. Postoji i vrijeme i trenutak za to, a mislim da to nije baš sada.


Realizira se ovaj scenarij i Sluga bi mogao postati suigrač Domagoja Vide. No, naglašava, ne zamara se previše cijelom situacijom.


– Zadovoljan sam što se tiče lige i svega ostalog. Sve je u najboljem redu. Najvažnije je u ovom trenutku da se nogomet pokrene. A zasad nema nekih konkretnijih informacija. Nezgodno je pričati o bilo čemu kad još uvijek korona ne dozvoljava normalan život – dodaje Simon koji se na vrhuncu pandemije ipak odlučio vratiti u svoju Istru.


– Došao sam u Hrvatsku, u Poreču sam doma i treniram sam. Takav je dogovor. Gore i općenito u Velikoj Britaniji nije najbolja situacija što se tiče pandemije. Sad je to dovedeno pod neku kontrolu, a kad me pozovu, vratit ću se treninzima. Zasad nema nikakvih informacija ni od Vlade, niti od vodstva lige, a niti od mog kluba. Osuđen sam na čekanje – zaključuje Sluga.