Španjolski Kup kralja

Barcelona u zadnji čas izbjegla poraz od Granade, u produžecima dovršila posao za polufinale

Hina

Frenkie de Jong i Martin Braithwaite slave/Foto: REUTERS

Frenkie de Jong i Martin Braithwaite slave/Foto: REUTERS

Barca je ipak došla do pobjede golovima de Jonga i Jordija Albe u produžecima, pa su tako izbjegli sudbinu Reala i Atletica, koji su ranije ispali iz Kupa kralja.  



MADRID Nogometaši Barcelone igrat će u polufinalu Kupa kralja nakon što su u gostima nakon produžetka svladali Granadu s 5:3 iako su do 88. minute gubili s 0:2.


Katalonci su u Granadu došli u najjačem sastavu, ali su domaćini izgledali bolje i zabili dva gola preko Kenedya (33′) i Soldada (47′). Granada je vodila sve do 88. minute kada je Griezmann smanjio uz puno sreće, jer je njegov udarac pogodio vratnicu, a potom od leđa vratara i u gol. Čudesni spas Barceloni je donio Jordi Alba udarcem glavom u 92. minuti na dodavanje Griezmanna i moralo se u produžetak.


Griezmann se pretvorio u junaka utakmice jer je u 100. minuti zabio za 3:2, ali se uporni domaćini nisu predavali pa je samo tri minute kasnije Fede Vico iz penala poravnao. Barca je ipak došla do pobjede golovima de Jonga (108′) i Jordi Albe (113′), pa su izbjegli sudbinu Reala i Atletica, koji su ranije ispali iz Kupa kralja.




Ranije su se nogometaši Levantea plasirali u polufinale svladavši na svom terenu nakon produžetaka Villareal s 1:0. Momčad iz Valencije je gol za prolaz postigla u nadoknadi vremena drugog produžetka, a strijelac je bio Marti Roger.


Ranije su plasman u polufinale izborile i dvije momčadi iz Seville – Betis i Sevilla.


Ždrijeb polufinalnih parova biti će održan 5. veljače, a dvoboji su na programu 10. veljače i 3. ožujka.