LIGA PRVAKA

Barcelona i Leipzig večeras u uzvratu traže čudo, Koeman: “Ništa nije nemoguće”

Davor Petrović

Ronald Koeman/Foto REUTERS

Ronald Koeman/Foto REUTERS

Liverpool će na travnjaku Puškaš Arene u Budimpešti, gdje je zbog pandemije koronavirusa odigrana i prva utakmica, braniti dva gola prednosti, a PSG je na Cam Nou ostvario pobjedu od tri razlike.



RIJEKA Rijetki su dani kada obje utakmice nokaut faze Lige prvaka nose vrlo malo neizvjesnosti, a ova srijeda je jedan od takvih. Naime, Liverpool i PSG su lavovski dio posla odradili prije tri tjedna, na gostovanjima kod RB Leipziga (0:2), odnosno Barcelone (1:4), i sada na svojim stadionima moraju potvrditi prolaz u četvrtfinale.


Naravno, čuda su opcija koju u nogometu uvijek treba uzeti u obzir, ali teško je vjerovati da bi se večeras moglo dogoditi nešto takvo. Liverpool će na travnjaku Puškaš Arene u Budimpešti, gdje je zbog pandemije koronavirusa odigrana i prva utakmica, braniti dva gola prednosti, a PSG je na Cam Nou ostvario pobjedu od tri razlike.


– Ni slučajno ne smijemo promijeniti naš pristup, moramo ostati maksimalno fokusirani i dati sto posto od sebe na terenu, bez obzira na visoku pobjedu u gostima. Prolaz u četvrtfinale možemo ostvariti samo pobjedom – kaže Keylor Navas.




Poput golmana Parižana razmišlja i Jürgen Klopp, kojem u Premiershipu ne cvjetaju ruže. No, zato ga ide u Ligi prvaka.


Vjerujem u kvalitetu naših igrača. Iza nas su loši rezultati, ali nogomet uvijek pruža novu priliku u idućoj utakmici. Ne znam hoćemo li proći u četvrtfinale, ali znam da će naši igrači dati sve od sebe na terenu. Realno, to je sve što u ovom trenutku moram znati. Ovo je nogomet, i tu nema jamstva da ćemo proći, ali zato postoji devedeset minuta u kojima možemo ostvariti svoje snove – poručuje trener Liverpoola.


S druge strane, dvojac gostujućih trenera gaji optimizam.


– Moramo zabijati golove u gostima, a to nikada nije lako. Međutim, ništa nije nemoguće. Znamo tko smo i želimo pobijediti – tvrdi Ronald Koeman.


Slično razmišlha i Julian Nagelsman uoči novog dvoboja s Liverpoolom u Budimpešti.


– Apsolutno nam je jasno da igramo s momčadi koja je svjetska klasa i ima trenera iz te kategorije. Po meni, Liverpool igra dobro i stvara prilike, ali nedostaje mu mirnoća kod realizacije. Znamo da ih trenutno muče brojni izostanci važnih obrambenih igrača. Tko će bolje kontrolirati taj prostor iza leđa obrene, imat će priliku za kvalitetan rezultat – zaključuje Nagelsmann.