SPEKTAKL U SAUDIJSKOJ ARABIJI

Barcelona i Boca Juniors u prosincu će odigrati prijateljsku utakmicu u čast Diega Maradone

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Utakmica za "Kup Maradona" igrat će se u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu na Mrsool Parku koji ima kapacitet od 25.000 mjesta.BUENOS AIRES Španjolski prvoligaš Barcelona i argentinska Boca Juniors odigrat će prijateljsku utakmicu u čast Diega Maradone 14. prosinca u Saudijskoj Arabiji, objavio je u ponedjeljak argentinski klub.


“To će biti pri put da se dva kluba za koje je Diego igrao susretnu u toj zemlji i na taj ćemo način odati počast idolu koji nas je napustio 25. studenog 2020.”, dodaje klub iz Buenos Airesa u priopćenju.


Utakmica za “Kup Maradona” igrat će se u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu na Mrsool Parku koji ima kapacitet od 25.000 mjesta.
Maradona, “Zlatni dečko” bi, da je živ, 30. listopada navršio 61 godinu.


Argentinska ‘desetka’ nosila je dres Boca Juniora u dva navrata – najprije u sezoni 1981./1982. , a zatim 1995. u zadnje svoje dvije sezone u profesionalnom nogometu.


Maradona je u Barceloni proveo dvije sezone od 1982. do 1984. i za katalonski je klub odigrao 58 utakmica te osvojio Kup kralja.


Jedan od najvećih nogometaša u povijesti nogometa, Diego Maradona, koji je s Argentinom osvojio naslov svjetskog prvaka 1986., umro je od srčanog zastoja 25. studenog prošle godine, samo nekoliko tjedana nakon što je imao operaciju mozga. Imao je 60 godina.