NAVIJAČI NEZADOVOLJNI MJERAMA

Armada uputila proglas: “Pozivamo vas sve, cijepljene, necijepljene, borimo se za svoju slobodu, za naš virus R13KA!”

P. N.

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Vidimo oko nas da su svi pogođeni i bore se za svoju slobodu, od glazbenika, umjetnika, ugostitelja od kojih su mnogi i naši prijatelji s tribine pa ćemo se i mi boriti – za naš virus R13KA!



KN Armada oglasila se na Facebooku i uputila niz vrlo jasnih poruka o uvjetima odvijanja nove HNL sezone za navijače, nepravednim i nepotrebnim mjerama, kojima se navijači dijele na cijepljene i necijepljene.


Proglas prenosimo u cijelosti:


Virus R13KA je u nama i cjepiva protiv njega nema! Jedina nam je to misao vodilja u trenucima kada naš klub u našem gradu kreće u novu sezonu. Nakon više od godinu dana gdje smo utakmice voljenog kluba gledali uživo na kapaljku, konačno smo dočekali početak još jedne sezone.




Ljubav prema klubu ne poznaje granice i prepreke, pa smo u proteklom razdoblju boravili u šumi, nismo mogli na gostovanja, probijali se kroz graju i grote ali nas je svih zajedno gurala ljubav prema klubu.


Mjere su takve da nas dijele na one koji mogu na utakmicu i oni koji ne mogu, ništa novo za pravog navijača ali baš zato naš klub mora imati podršku i osjetiti huk navijača kada god je moguće. Pozivamo vas sve, cijepljenje, necijepljene, oni koji su prebolili i nisu, kako god razmišljali da dođete u četvrtak od 19 sati na trening Rijeke.


Neka Rijeka osjeti podršku i huk navijača jer nogomet bez navijača nije nogomet! Vidjeli smo nedavno po cijeloj Europi različite metode, mjere, blokade i čim se osjeti prisustvo navijača, nogomet ima smisla.


Ne dopustimo da nas podijele već svi zajedno se okupimo u četvrtak na treningu, treba se boriti za svoj klub kako na terenu, tako i na tribinama, oko njih pa i na treningu!


Tko god je u mogućnosti neka nabavi potvrdu da u subotu može na utakmicu, pretplate se mogu besplatno produžiti, a do petka ćemo pokušati još dostupnijima napraviti brzo testiranje kada već za to neće se pobrinuti vrhuška nogometnog saveza.


Suludo je bilo očekivati da će nogometnom savezu biti važno da u domaćem prvenstvu ima više gledatelja pa da sufinanciraju brze testove jer onda ne bi mogli sebi isplatiti premije za srebro u Rusiji, kao da oni trče po terenu, a ne jedu besplatno po ložama.


Također, ne bi mogli putovati besplatno na utakmice reprezentacije po svijetu, niti voditi svoje obitelji, prijatelje, političare da im rade društvo.


A domaće prvenstvo? Nikada im nije ni bilo bitno. Navijači van loža? Još manje! Ali nas zato mora bit sve više, za naš klub, grad, grupu!


Okupimo se zato u četvrtak u 18,30h ispred Docker’s puba kao i na nekoliko zadnjih treninga na kojima smo pružili podršku, podružimo se i u subotu prije utakmice, dođite i vidite stare prijatelje s tribine, ne dajte da nas razdvoje i podijele!


Uostalom, koliko je suluda ova situacija govori i to da ćemo se družiti u subotu na plaži, pa prije utakmice, za vrijeme utakmice neki na tribini, neki pred televizorima, pa poslije utakmice…ali bitno je da smo SVI SA RIJEKOM ZAJEDNO!


Spominjati kako mjere ne vrijede kada se slave uspjesi reprezentacije, kako su i za vrijeme zatvorenih stadiona lože bile pune, kako kada su političari u pitanju i njihovo žicanje glasova onda mogu svakakvi skupovi, govori i navijanje iz njihove kupljene publike, ali kada treba na otvorenom navijati za svoj klub, onda se trenira strogoća.


Vidimo oko nas da su svi pogođeni i bore se za svoju slobodu, od glazbenika, umjetnika, ugostitelja od kojih su mnogi i naši prijatelji s tribine pa ćemo se i mi boriti – za naš virus R13KA!


Četvrtak okupljanje od 18,30h kod Docker’s puba, trening u 19h!, navodi se u proglasu Armade.