Dvoboj sa Šibenkom

AO Škrljevo na duže vrijeme ostao bez kapetana Barnjaka: “Morat ćemo zaorati, ostali smo bez dvije važne pobjede”

Zlatko Horvat

Damir Rajković i momčad Škrljeva/Foto: S. DRECHSLER

Damir Rajković i momčad Škrljeva/Foto: S. DRECHSLER

Slavica i Jelenković morat će povući, ali očekujem da bi visoki igrači trebali biti prevaga. Neće biti jednostavno. S dvije pobjede doma, bez kojih smo ostali, bili bismo u komotnoj zoni. Ovako ćemo morati »zaorati« - kaže Damir Rajković



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva danas u 15. kolu Premijer lige gostuju na Baldekinu (18 sati). Četirima porazima u posljednjih pet susreta sastav Damira Rajkovića kompromitirao je dobar start i pobjede nad Zadrom i Goricom. Upravo je domaći poraz od Šibenke bio prva opomena, Mavrinci više nisu teško osvojiva utvrda.


– Malo smo otišli u krivi smjer – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva, koje plaća cijenu ozljeda ključnih igrača. Ostali smo bez Rajčića, a u drugoj četvrtini prošlog kola protiv Osječana i bez kapetana Josipa Barnjaka, vodećeg u poretku za MVP-a lige. Na duže vrijeme… Ostali smo bez nositelja igre, što je veliki hendikep.


Sastav iz Mavrinaca još uvijek drži šesto mjesto, koje vodi u Ligu za prvaka, ali više ne smije napraviti krivi korak, bez obzira na probleme. Vrijedi to i za susret na Baldekinu.




– Izgubili smo širinu, a idemo u goste Šibeniku koji je u pozitivnom ritmu nakon pobjeda nad Sonikom i Zabokom. Radi se o momčadi koja ne riskira, stane u zonu i čeka promašaj suparnika. Slavica i Jelenković morat će povući, ali očekujem da bi visoki igrači trebali biti prevaga. Neće biti jednostavno. S dvije pobjede doma, bez kojih smo ostali, bili bismo u komotnoj zoni. Ovako ćemo morati »zaorati«…