Dvoboj sa Sonikom

AO Škrljevo gostuje kod fenjeraša s kojime ima loš omjer u zadnje dvije sezone: “Neće biti nimalo lagano”

Katarina Blažević

Toni Jelenković/Foto S. DRECHSLER

Toni Jelenković/Foto S. DRECHSLER

Otkad sam u Škrljevu s njima imamo prvenstveni omjer 0-4. Dobra su i pametna ekipa s dobrim trenerom. Moramo odigrati 40 minuta na visokoj razini da bismo dobili, neće biti nimalo lagano, ali mi smo spremni i idemo po dva boda - kaže razigravač AO Škrljeva Toni Jelenković



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva danas od 18 sati kreću po nastavak pozitivnog niza na startu nove kalendarske godine. Nakon što su u prvoj utakmici nakon zimske pauze na Mavrincima svladali Goricu (81:70), Zeleni će danas u goste posljednjeplasiranoj momčadi na ljestvici, Sonik Puntamici.


Doduše, bodovno stanje i pozicija na ljestvici ne znače puno kada se uzme u obzir da su Škrljevčani upravo protiv zadarske ekipe već izgubili bod ove sezone, a Zadranin u redovima AO Škrljeva Toni Jelenković upozorava na loš omjer u zadnje dvije sezone.


– Neće biti nimalo lagana utakmica, iako se možda tako čini po ljestvici, jer otkad sam u Škrljevu s njima imamo prvenstveni omjer 0-4. I oni imaju neke zaostale utakmice, nisu igrali dvadesetak dana zbog koronavirusa, a imaju i problema s ozljedama. Mi smo se dobro pripremili, u dobrom smo sada ritmu, iako smo malo kratki na rotaciji. Dobra su i pametna ekipa s dobrim trenerom. Moramo odigrati 40 minuta na visokoj razini da bismo dobili, neće biti nimalo lagano, ali mi smo spremni i idemo po dva boda – kaže razigravač AO Škrljeva Toni Jelenković, koji je protiv Gorice bio jedan od predvodnika na terenu.




Upisao je 14 poena uz osam asistencija, a njegova je momčad pobjedom skočila na šesto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu za prvaka. Zelenima je sada svaka utakmica ključna kako bi ostali u top šest. Trener Damir Rajković ne može računati na ozlijeđenog Nika Slavicu i Luku Vucića, koji će pauzirati jednu utakmicu jer je zaradio osam šavova na glavi.


– Napokon smo uhvatili tu domaću pobjedu koja nam je bila vrlo bitna, a sada sve ovisi o nama. Imamo dobar raspored i ako budemo prava složna ekipa, mislim da bez problema možemo izboriti Ligu za prvaka – zaključuje Toni Jelenković.