Adria Oil Škrljevo dočekuje ABA-ligaša

Antonio Boban uoči dvoboja s Goricom: “Idemo na pobjedu, nema kalkulacija”

Zlatko Horvat

Antonio Boban/Foto: Arhiva NL

Antonio Boban/Foto: Arhiva NL

Gorica je jedna napadačka momčad, koja ima pet, šest odličnih šutera. Mogu povezati seriju trica i stvarno su u tom segmentu jako opasni - kaže kapetan AO Škrljeva Antonio Boban.



MAVRINCI U Mavrince stiže četvrti uzastopni gost iz ABA lige, poslije Splita (66:76), Cibone (65:93) i Zadra (72:76), za Adria Oil Škrljevo na redu je dvoboj s Goricom, članom ABA 2 lige. Proteklog vikenda Gorica je u Banja Luci svladala Lovćen 1947 80:75, dok je u dramatičnoj završnici izgubila od vodećeg Studentskog centra (59:61), uz jednu pobjedu bez borbe (Rabornički). Gorica sada ima dvije pobjede u sedam nastupa, od kojih su četiri izgubljena bez borbe jer se nisu mogli pojaviti na utakmicama zbog samoizolacije. Puno im bolje ide u domaćem prvenstvu, momčad Josipa Sesara je u seriji od pet pobjeda, ima omjer 13-3 i odmah je iza Zadra (15-2), uz bok Ciboni (12-3). U Mavrince se danas vraćaju neka poznata lica, Karlo Uljarević i Ivan Batur.


– Bilo bi lijepo konačno dobiti jednog ABA ligaša. Posljednje dvije utakmice, protiv Cibone u Zagrebu i Zadra doma dobro smo odigrali – kaže kapetan Adria Oil Škrljeva Antonio Boban.


Sastav Damira Rajkovića imao je šut za vodstvo u samoj završnici, ali Jure Gunjina nije pogodio tricu.


Egal sa Zadrom




– Stvarno smo dobro igrali, dogovorili smo se da idemo jako, ipak je riječ o domaćem parketu. Željeli smo što duže držati se u rezulatskom egalu. Vratili smo se i iz jednog većeg minusa. Šut nas je poslužio, imali smo dobar postotak, što nam je pomoglo – dodaje 27-godišnji Boban.


Josip Sesar s Goricom želi pokvariti planove favoritima, ali isto tako sastav iz Mavrinaca želi prekinuti njihovu seriju uspjeha u Premijer ligi.


– Gorica je dobra momčad. Sesar rotira jako velik broj igrača, njih desetak, koji u prosjeku igraju dvadeset minuta. Tih deset je stvarno kvalitetno. To je jedna napadačka momčad, koja ima pet, šest odličnih šutera. Mogu povezati seriju trica i stvarno su u tom segmentu jako opasni. U dobroj su seriji, ali provukli su se u dva susreta, svladali su Alkar tricom u posljednjoj sekundi, Osječane su svladali u produžetku. Čeka nas težak zadatak. Igraju drugačije od Zadra, ali svejedno moramo biti maksimalno koncetrirani na njihove šutere, koji nam mogu zagorčati život. Mi očekujemo dobro partiju, idemo na pobjedu. Nema kalkulacija, pogotovo doma. Šteta što nema gledatelja, valjda će uskoro biti bolje po tom pitanju.


Gunjina upitan


Upitan je nastup Jure Gunjine, kojeg od dvoboja sa Zadrom muči stopalo. Ostali igrači Damira Rajkovića su zdravi.
Uz košarku, Boban privodi kraju studij Informatike. Peta je godina, preostao mu je još jedan semestar, treba napraviti diplomski rad i obaviti praksu.


– Sviđa mi se informatika, nudi veliki spektar rada. Upisao sam diplomski studij čim sam završio srednju školu, ali traje malo duže zbog košarke…