MATHEUS CUNHA

Aktualni španjolski prvak za 30 milijuna eura dovodi mladog Brazilca iz Herthe Berlin

Portal Novi list

Matheus Cunha

Matheus Cunha

Matheus Cunha je drugo veliko pojačanje koje je Atletico doveo ovo ljeto nakon veznjaka Rodriga de Paula koji je došao iz Udinesea za 35 milijuna eura.



MADRID Španjolski prvak Atletico Madrid objavio je u srijedu da je potpisao petogodišnji ugovor s brazilskim nogometašem Matheusom Cunhom koji dolazi iz Herthe Berlin.


Španjolski mediji pišu da će Atletico platiti ovog 22-godišnjeg brazilskog napadača oko 30 milijuna eura. Cunha je igrajući u Herthi zabio sedam golova u 25 utakmica Bundeslige.


Rođen u Brazilu Cunha je u Europu došao sa 18 godina 2017. kada je zaigrao za švicarski FC Sion. Godinu dana kasnije prešao je za 15 milijuna eura  zu Leipzig, a onda 2020. u Herthu Berlin za 18 milijuna eura.




Cunha je također bio član brazilske reprezentacije koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju gdje je zabio prvi gol u pobjedi 2-1 nad Španjolskom u finalu.


On je drugo veliko pojačanje koje je Atletico doveo ovo ljeto nakon veznjaka Rodriga de Paula koji je došao iz Udinesea za 35 milijuna eura.