PRVA HNL

Aktivan prijelazni rok i u Prvoj HNL: Gorica i Istra 1961 dovele nova međunarodna pojačanja

Portal Novi list

Vlatko Stojanovski/Foto: HNK Gorica

Vlatko Stojanovski/Foto: HNK Gorica

Novi igrač Gorice dolazi iz Makedonije, dok će momčad Istre pojačati mladi Argentinac.



RIJEKA Makedonski napadač Vlatko Stojanovski (24) novi je igrač HNK Gorice.  U Veliku Goricu stigao je kao slobodan igrač, a ugovor je potpisao do svibnja 2024. godine.


– Osjećam se odlično, drago mi je da sam došao u jedan dobro organizirani klub, koji iz godine u godinu sve više napreduje i ima velike ambicije. Hrvatska liga mi se sviđa, pratio sam ju i do sada i mislim da je vrlo kvalitetna, rekao je Stojanovski, koji će nositi broj 70 na dresu.


Karijeru je započeo u Makedoniji, posljednji klub bio mu je francuski​ Nîmes Olympique iz kojeg je otišao na posudbu u FC Chambly, a igrao je i u Hrvatskoj.



– Krenuo sam iz Metalurga u kojem sam igrao dvije sezone za prvu ekipu, zatim sam godinu i pol sam proveo u Hrvatskoj, u RNK Splitu i Dugopolju, nakon čega je slijedio povratak u Makedoniju. Sezonu i pol sam odigrao u Renovi, završio kao prvi strijelac lige i od tamo otišao u Francusku na dvije godine.


Novo međunarodno pojačanje stiglo je i u redove Istre 1961. Gonzalo Desio, 22-godišnji veznjak, prije dolaska u Pulu igrao je za mlađe kategorije argentinske reprezentacije i u Estudiantesu iz La Plate, a u Istri će provesti sljedeću sezonu s mogučnošću produženja suradnje na još dvije godine.