Hrvatski trener

Aco Petrović zamijenio Repešu na klupi talijanskog prvoligaša: “Trebalo mi je 15 sekundi da prihvatim ponudu”

Hina

Aco Petrović/Foto REUTERS

Aco Petrović/Foto REUTERS

Petrović je poznato lice među navijačima " Vuelle", za tadašnji Scavolini je igrao u sezoni 1987/88. kada je klub osvojio svoj prvi naslov talijanskog prvaka.



RIM Hrvatski košarkaši stručnjak Aleksandar Petrović novi je trener talijanskog prvoligaša Victoria Libertas Pesara kojeg je prošlu sezonu vodio Jasmin Repeša.


VL Pesaro je prošle sezone završio na 13. mjestu talijanskog prvenstva sa 10 pobjeda i 18 poraza. Repeša je nakon jedne sezone napustio kormilo kluba preuzevši Fortitudo Bolognu.


Njegovo mjesto zauzeo je aktualni izbornik brazilske i bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.




Petrović je poznato lice među navijačima ” Vuelle”, za tadašnji Scavolini je igrao u sezoni 1987/88. kada je klub osvojio svoj prvi naslov talijanskog prvaka.


“Trebalo mi je 15 sekundi kako bi prihvatio ponudu. Za mene momčad mora biti obitelj, bitno je stvoriti kemiju. Osim pobjede, naša momčad mora ponuditi i dobru igru, želimo dati emocije svojoj publici,” kazao je Petrović za klupsku stranicu.


Na nedavno održanim splitskim kvalifikacijama za OI, Brazil je bio na korak do plasmana u Tokio, ali je u finalu izgubio od Njemačke.