Maja Grba-Bujević

Šefica Hitne: Nadam se da se rukovanje neće vratiti ni nakon korone

Portal Novi list

Foto HINA/ POOL/ Daniel KASAP/ dk

Foto HINA/ POOL/ Daniel KASAP/ dkMaja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, u RTL-u Danas je komentirala aktualnu situaciju s koronavirusom.


Danas su u Hrvatskoj evidentirana dva nova slučaja, a šefica Hitne najprije je komentirala podjelu zaštitne opreme.


”Svi smo imali dovoljno opreme. Dakle, u brojevima, u zdravstveni sustav RH smo dali 3.700.000 maski raznih vrsta, zatim 250.000 vizira, milijun i 50 tisuća zaštitnih odijela, tako da zbilja ne možemo reći da opreme nemamo”, kazala je Grba-Bujević.


Ovome se veselim više nego itko
Nada se da ćemo uskoro objaviti da nema zaraženih u jednom danu.


”Ja se tom danu sigurno više veselim nego itko. Nadam da će to biti vrlo skoro. Intimno sam se nadala da će to biti danas, ali, eto, nije, što znači da smo blizu.


Nadam se da nas ništa neće iznenaditi i da ćemo se svi držati mjera kao što smo se svih ovih dana učili i govorili. Vidim da se malo zaboravlja na takve stvari pa molim da i vi podsjećate”, upozorila je.


Jesu li se građani opustili?


Odgovorila je na pitanje jesu li se građani opustili.


”Preporuke i dalje postoje. One nisu naredbe, ali su preporuke kojih očekujemo da će se svi držati jer im je stalo do vlastitog zdravlja.


Ja volim staviti masku kada sam unutra jer je to preporučeno i zato što mislim da to meni treba i zato što se ne volim voziti u javnom prijevozu kad nemam masku.


Osjećam se sigurnije kad je imam. Nije to naredba, ali je zamolba, još jednom, da se držimo svi skupa tih mjera”, kaže ravnateljica.


‘Ni ljubljenje mi nije drago’


Što se tiče rukovanja, nada se da se to neće vratiti.


”Od tog trijasa, rukovanja, ljubljenja i zagrljaja, što se mene tiče, rukovanja ne treba nikada. Ne bih voljela čak ni da se vrati kad korona ode od nas.


Ljubljenje mi isto nije baš jako drago, ali iskreno mi nedostaje grljenje. To je prijenos dobre energije pa se nadam da će ovo sve skupa jednom završiti i da ćemo se moći grliti”, otkrila je Maja Grba-Bujević za RTL Danas.