SATIRA U GERVAISU

Željko Pervan “izašao iz ormara”: Stand-up nasmijao do suza opatijsku publiku

Valentina Sablić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

"Izlazak iz ormara“ je rez, prekid skrivanja, neugodnosti, ustručavanja da nekom kažeš ono što misliš o njemu…, opisao je Pervan ovaj showOPATIJA – Ni iznenadni prolom oblaka zbog kojeg je večerašnji nastup Željka Pervana s Ljetne pozornice prebačen u dvoranu centra Gervais, ni pandemijske mjere koje vladaju, nisu zaustavili valove smijeha i spontanih aplauza kojima je opatijska publika počastila stand-up nastup vodećeg hrvatskog komičara.


Željko Pervan, kojeg pamtimo još od „Zločeste djece“, legendarne „Večernje škole” i „Pervanovog dnevnika”, publiku je počastio skoro dvosatnim maratonom smijeha.


Željko Pervan
Foto Marko Gracin


Uspješna turneja u sklopu koje je ovaj stand up show stigao u Opatiju nastaje nakon što je „Izlazak iz ormara“ oborio sve rekorde gledanosti u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.
“Izlazak iz ormara“ je rez, prekid skrivanja, neugodnosti, ustručavanja da nekom kažeš ono što misliš o njemu…, opisao je Pervan ranije ovaj show i upravo je to njegov stand-up nastup i bio – satira bez dlake na jeziku.


– Sad mogu reć istinu jer me žene ne zanimaju… Prestale su me zanimat prije dve, tri godine, sad više nema podilaženja, pojasnio je zvaničan naziv svojeg nastupa publici.


Svojim viđenjem političke i društvene zbilje i njezinom sveopćom satirom te već dobro poznatim šalama publiku je uspio nasmijati do suza i izmamiti nekoliko spontanih aplauza.


Veselje i smijeh nije pokvario ni njegov iznenadni kratki odlazak s bine izazvan zviždukom iz publike.


Pervan se vratio i nastavio sa svojim iskrenim suočavanjem sa svime što čini život jednog prosječnog Hrvata. S publikom je često komunicirao, improvizirao te vrlo ležerno odradio nastup na što je publika odlično reagirala i nagradila ga ovacijama.


Foto Marko Gracin