Brendlights, Kool S & Virgin Helena

Zanimljivo događanje u ponedjeljak u Tunelu

Ivana Kocijan

Danijel Prendivoj od 18 će sati predstaviti autorske radove izrađuje i distribuira pod brendom naziva Brendlights. Nakon izložbe, dirigentsku palicu preuzima Kool S, mladi DJ iz Pule. Domaćica događanja je Helena Gržeta, publici poznata kao Virgin Helena i Virgo ARTRIJEKA  U Tunelu se u ponedjeljak priprema zanimljiv program. Danijel Prendivoj od 18 će sati predstaviti autorske radove izrađuje i distribuira pod brendom naziva Brendlights.


Prendivoj je rođen u Rijeci i odrastao je u Malinskoj. Zahvaljujući pomorskoj profesiji inspiraciju za svoj dizajnerski rad mogao je crpiti na raznim krajevima svijeta. Već duže vrijeme živi u Zagrebu te se s iznimnom predanošću bavi dizajniranjem namještaja i rasvjetnih tijela.


Njegovi radovi plod su zanatske umješnosti, dizajnerske strasti i opsesije svjetlom kao važnim elementom u kreiranju ambijenta interijera i eksterijera. Zadnja serija rasvjetnih tijela inspirirana je inustrijskim dizajnom te stilom steampunka i retrofuturističke estetike.
Nakon izložbe, dirigentsku palicu preuzima Kool S, mladi DJ iz Pule, strastveni zaljubljenik u funk, hip-hop, jazz, salsu i ostale groovy žanrove, ludi obožavatelj 45-ica i član kultnih kolektiva Kopaj ovo i Hrvatska funk delegacija.


Brendlights, Kool S, Virgin Helena


Brendlights, Kool S, Virgin HelenaKool S je nastupao na gotovo svim funk partijima u regiji od Slovenije, Hrvatske i Srbije sve do Makedonije, a u ponedjeljak će se na domaćem terenu predstaviti publici s probranim groovy ritmovima najdražih mu žanrova.


Domaćica događanja je Helena Gržeta, publici poznata kao Virgin Helena i Virgo ART. Od samih početaka pokazuje snažan interes za eksperimentalne sinergije boja, oblika, pokreta, ritma i zvuka kojima oblikuje vlastiti umjetnički stil i jedinstveni razvojni put, preko studija likovne kulture na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, do pozicije prave ikone u svijetu elektroničke glazbe.


Virgin Helena je prva DJ-ica u hrvatskoj, a do sada je nastupala na svim važnijim eventima i klubovima širom Evrope i svijeta. Nakon 25 godina iskustva na međunarodnoj kulturnoj sceni, od čega barem deset godina kreira i djeluje unutar bečkog kulturnog kruga, zadnjih godina ova multidimenzionalna umjetnica ponovo otkriva svoju prvu ljubav – likovnu umjetnost.


Eksperimentalnu zaigranost danas zamjenjuje umjetnički fokus na tri glavna razvojna smjera: recikliranje napuštenih artefakata u nove umjetničke kreacije, poput projekta Virgo Clocks u kojem stare gramofonske ploče postaju unikatni zidni satovi; aktovi stvarnih i zamišljenih osoba koje karakterizira jednostavnost izričaja u različitim tehnikama protkana kroz snažnu emocionalnu ekspresiju i senzibilnost pokreta; te egzotična flora i fauna koja pod njezinim kistom i ultraljubičastim svjetlom oživljava u sasvim neočekivanim igrama boje i sjene, otvarajući time nove dimenzije i perspektive u komunikaciji s prirodom koja nas okružuje.


Trenutno živi i radi u Rijeci, a vlastite radove i umjetničke projekte do sada je izlagala u Rijeci, Beču i Grazu.