"Vili"

Za Oscara nominirani redatelj Dalibor Barić režirao je spot za hit grupe BETI

S.M.

Foto: Hrvoje Banić

Foto: Hrvoje Banić

Glazbena poslastica nježnog zvuka, inspirirana je legendarnim Williejem NelsonomNakon što su Natali Dizdar i članovi grupe Mayales: Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević predstavili svoj novi zajednički projekt BETI fantastičnim singlom “Slobodna”, koji je mjesecima dominirao radijskim eterom, iz njihove glazbene radionice stigao je novi hit – “Vili”!


“Vili” je momentalno počeo osvajati radijski eter, a BETI sada predstavljaju i spot koji potpisuje ni više ni manje nego Dalibor Barić, koji je s animiranim filmom “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” ušao u konkurenciju za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar, u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma.


U moru slavnih Vilija, za inspiraciju iza ove pjesme zaslužan je legendarni glazbenik Willie Nelson:
“Iako to ime trenutno ‘pluta’ po eteru iz nekih drugih razloga, zapravo se stvar zove po Willieju Nelsonu i napisana je prije nekoliko godina. Prva akustična verzija koju smo snimali je zvučala kao neka stvar od Willieja Nelsona pa smo tako nazvali pjesmu i naziv je ostao ‘zakačen'”, ispričao je Luka Geček.


“Vili” se zvukom poprilično razlikuje od njihovog debitantskog singla “Slobodna”:


Malo manje disco, a malo više country, ali i dalje smo u 1974.-oj“, opisao je atmosferu pjesme Vlado Mirčeta, a nadovezao se Luka Geček:


“Sama melodija je nježnija, a zvuk sjetniji. Slobodna je u principu eskapistička dok je Vili  ipak više introspektivna pjesma.”


Nakon dva sjajna singla BETI nastavljaju dalje punom parom, a što njihovi obožavatelji mogu očekivati u budućnosti otkrila je Natali Dizdar:


“Trenutno nam je najvažnije završiti EP nekim našim laganim tempom na koji smo navikli  i čekati pravi trenutak kad ćemo ga pustiti cijelog u eter i predstaviti našoj publici.”