Rifkin’s Festival

Woody Allen romantičnom komedijom otvara Međunarodni filmski festival u San Sebastianu

Ivana Kocijan

Foto: Reuters

Foto: Reuters

To će također biti njegova međunarodna premijera, rekli su organizatori.Woody Allen romantičnom komedijom »Rifkin’s Festival« u rujnu otvara Međunarodni filmski festival u San Sebastianu. To će također biti njegova međunarodna premijera, rekli su organizatori.


Film je snimljen prošlog ljeta u San Sebastianu i oko tog mondenog ljetovališta na sjeveru Španjolske, a u središtu priče je američki par koji dolazi na filmski festival i obuzima ga maštanje o filmu te šarm i ljepota Španjolske.


Do zapleta dolazi kada se žena upusti u aferu s briljantnim francuskim redateljem, a muškarac se zaljubi u prekrasnu Španjolku koja živi u tom baskijskom gradu.
Film u kojemu glume austrijski glumac Christoph Waltz i američka glumica Gina Gershon, zadnji je projekt u filmskoj ljubavnoj vezi 84-godišnjeg američkog redatelja s europskim gradovima. U njemu također glume francuski glumac Louis Garrel i španjolski glumci Elena Anaya i Sergi Lopez.


Unatoč nesigurnosti zbog pandemije koronavirusa, filmski festival u Španjolskoj trebao bi se održati kao što je planirano, od 18. do 25. rujna.