Dobar pokazatelj povjerenja u povratak publike

Walt Disney Co: Ostatak filmova iz 2021. godine stiže samo u kina

Hina

Animirani mjuzikl »Encanto«, Foto: Disney

Animirani mjuzikl »Encanto«, Foto: Disney

Kinooperateri pomno prate kako će se Disney, koji je zadnjih godina dominirao na kinoblagajnama, nositi sa svojim nadolazećim planom jer je delta varijanta usporila povratak publike u multiplekse. Posjećenost je puno manja nego ranijeWalt Disney Co priopćio je da će »Eternals«, »West Side Story« i ostale filmove iz 2021. godine prikazivati isključivo u kinima, prije nego što ih pusti u streaming, što je pokazatelj povjerenja da će se publika vratiti u kina.


Tvrtka je tijekom pandemije eksperimentirala s prikazivanjem nekih filmova preko streaminga Disney+, u isto vrijeme kada su se prikazivali u kinima. Kinooperateri pomno prate kako će se Disney, koji je zadnjih godina dominirao na kinoblagajnama, nositi sa svojim nadolazećim planom jer je delta varijanta usporila povratak publike u multiplekse.


Disney je u priopćenju rekao da će animirani mjuzikl »Encanto« igrati u kinima 30 dana od 24. studenog, a u Disney+ će se uputiti neposredno prije Božića. Film govori o obitelji koja živi u čarobnoj kući u planinama Kolumbije. Uključuje glazbu koju je napisao tvorac »Hamiltona« Lin-Manuel Miranda.


walt_disney

Ekipa filma »West Side Story«
Sva druga Disneyjeva izdanja, uključujući Marvelov film »Eternals«, u kojem glavne uloge imaju Salma Hayek, Angelina Jolie i Richard Madden, u studenom i oživljavanje »West Side Storyja« slavnog Stevena Spielberga u prosincu, prikazivat će se isključivo u kinima najmanje 45 dana, priopćila je tvrtka.


Disneyjev najnoviji film, Marvelov »Shang-Chi i legenda o deset prstenova«, upravo je postavio rekord za vikend na Praznik rada s 94,7 milijuna dolara prodaje karata u američkim i kanadskim kinima. Film s pretežno azijskom glumačkom postavom, uključujući Simu Liua i Awkwafinu, prikazivan je samo u kinima.


No, posjećenost kina tijekom godine ostaje znatno ispod razine prije pandemije. AMC Entertainment, Cineworld Plc i Cinemark Holdings Inc računaju na velike jesenske i zimske naslove, kako bi namamili gledatelje.


Ostali Disneyjevi filmovi iz 2021. su povijesna drama »The Last Duel« i animirana komedija »Ron’s Gone Wrong« u listopadu, te akcijski špijunski film »The King’s Man« u prosincu.